Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ισχυρίζεται ότι απέτρεψε πραξικόπημα της αντιπολίτευσης

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ισχυρίζεται ότι απέτρεψε πραξικόπημα της αντιπολίτευσης
«Η κυβέρνηση σταμάτησε μία σφαγή»
Ως ένα «επικείμενο πραξικόπημα» μετέφρασαν την τεραστίων διαστάσεων συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καράκας οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Nicolas Maduro, τονίζοντας μάλιστα πως «το απέτρεψαν».
«Αποτρέψαμε μία απόπειρα πραξικοπήματος», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Nestor Reverol.
Επίσης, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Delcy Rodriguez, δήλωσε πως χθες 1/9 «η κυβέρνηση σταμάτησε μία σφαγή».
Υπενθυμίζουμε πως πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν στη Βενεζουέλα την Πέμπτη, με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του Maduro από την προεδρία.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Καράκας με κύριο αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του Maduro από την προεδρία της χώρας, μετά και τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της, λόγω των πολιτικών του διαδόχου του Hugo Chavez.
Μάλιστα, στις 7/9 έχουν προαναγγελθεί νέες μαζικές κινητοποιήσεις στη χώρα κατά της κυβέρνησης.
Ο Βενεζολάνος Πρόεδρος είχε σημειώσει και αυτός ότι η αντιπολίτευση απέτυχε στην προσπάθειά της να «καταλάβει το Καράκας» και ότι «ο λαός δεν κάθισε σπίτι, αλλά βγήκε στο δρόμο και τώρα ξεκινάει μια διαρκής κινητοποίηση και η αντεπίθεση για να μην περάσουν τα σχέδια πραξικοπήματος».
Είπε επίσης ότι ετοιμάζεται διάταγμα με το οποίο θα αίρεται η βουλευτική ασυλία, ώστε αν ένας βουλευτής διαπράττει ένα αδίκημα να μπορεί να διώκεται.
Σήμερα στη Βουλή η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία αλλά το σύστημα είναι προεδρικό και ο Πρόεδρος, του οποίου η 6ετής θητεία λήγει το 2019, έχει την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης