Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το FBI απελευθέρωσε τα έγγραφα της έρευνας για τα e-mails της Hillary Clinton

ΗΠΑ: Το FBI απελευθέρωσε τα έγγραφα της έρευνας για τα e-mails της Hillary Clinton
Τα έγγραφα χωρίζονται σε δύο μέρη, ένα 47σέλιδο που αφορά την έρευνα και ένα 11σέλιδο που είναι η συνέντευξη
Στην απελευθέρωση των εγγράφων σχετικά με την έρευνα (ξεκίνησε το 2015) για τα e-mails της Hillary Clinton προχώρησε σήμερα 2/9 το FBI (Federal Bureau of Investigation), μεταξύ των οποίων και σημειώσεις από την απολογία της υποψήφιας Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην υπηρεσία.
Ουσιαστικά τα έγγραφα χωρίζονται σε δύο μέρη, ένα 47σέλιδο που αφορά την έρευνα και ένα 11σέλιδο που είναι η συνέντευξη.
Η συνέντευξη της Hillary στο FBI δόθηκε στις 2 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.
Υπενθυμίζεται πως η Δημοκρατική υποψήφια Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, είχε χρησιμοποιήσει εκτεταμένα τον προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάτι που εγκυμονεί τον κίνδυνο hacking και υποκλοπής άκρως απόρρητων κρατικών πληροφοριών.
Ωστόσο, παρά το σάλο που ξέσπασε και την ερεύνα που πραγματοποίησε το FBI δεν απήγγειλε κατηγορίες στην Hillary, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κατά του James Comey (επικεφαλής του FBI), ο οποίος είχε δηλώσει πως από τα συνολικά 30.000 ηλεκτρονικά μηνύματα (τα 110 ήταν περιείχαν απόρρητες κρατικές πληροφορίες) που εξετάστηκαν, δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο απέναντι στη υποψήφια Πρόεδρο.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 8/7, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει νέα έρευνα για την υπόθεση, η οποία δεν θα έχει τεχνητή λήξη της προθεσμίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης