Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier: Να μη διατηρήσει μακροπρόθεσμη στρατιωτική παρουσία στη Συρία η Τουρκία

Steinmeier: Να μη διατηρήσει μακροπρόθεσμη στρατιωτική παρουσία στη Συρία η Τουρκία
«Το συμφέρον όλων μας είναι να αποτραπούν μακροπρόθεσμες στρατιωτικές αντιπαραθέσεις στο συριακό έδαφος»
Κατά της μακροπρόθεσμης ανάμειξης της Άγκυρας στον πόλεμο της Συρίας τάχθηκε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier.
«Η Τουρκία έχει αναλάβει έναν πολύ πιο ενεργό ρόλο στη Συρία τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβανομένης και της στρατιωτικής δράσης.
Ωστόσο, το συμφέρον όλων μας είναι να αποτραπούν μακροπρόθεσμες στρατιωτικές αντιπαραθέσεις στο συριακό έδαφος», υποστήριξε σήμερα 2/9 ο κ.Steinmeier, ο οποίος είναι ένας από τους πολλούς Γερμανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους που κατέκριναν από την πρώτη στιγμή την εισβολή της Άγκυρας στα συριακά εδάφη.
Από τις 25/8 ο τουρκικός προελαύνει στη γειτονική του χώρα, με πρόφαση την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.
Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό πως η επιχείρηση αποσκοπεί στην εξολόθρευση των Κούρδων των YPG και PYD, οι οποίοι συνεργάζονται με τους «τρομοκράτες» του PKK.
Σήμερα, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε τρία κτίρια που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία.
Τα πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν την Άραμπ Έζα και την αλ-Γκουντούρα, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση νότια των συνόρων με την Τουρκία και δυτικά της πόλης Τζαραμπλούς, που ήταν η πρώτη περιοχή την οποία κατέλαβαν υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις όταν διέσχισαν τα σύνορα με τη Συρία στις 24 Αυγούστου.
Η Τουρκία έχει τονίσει πως θέλει να εκκαθαρίσει μια λωρίδα εδάφους έκτασης 90 χλμ. κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης