Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αυστραλιανό μοντέλο για το Προσφυγικό επιμένει ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας, Sebastian Kurz

Σε αυστραλιανό μοντέλο για το Προσφυγικό επιμένει ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας, Sebastian Kurz
«Οι πρόσφυγες δεν έρχονται για τη Λαμπεντούζα ή τη Λέσβο, αλλά για να βρουν μία καλύτερη ζωή στην Αυστρία, στη Γερμανία ή στη Σουηδία»
Στην υιοθέτηση του αυστραλιανού μοντέλου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης επιμένει ο υπουργός Εξωτερικών, Sebastian Kurz, παρά τη «βροχή» επικρίσεων που έχει δεχθεί από πολλούς αξιωματούχος γι’ αυτήν του την άποψη.
Μέσω συνέντευξή που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα «Kurier», ο κ.Kurz φάνηκε αμετανόητος, καθώς επανέλαβε την άποψη του να μετατραπούν η Λέσβος και η Λαμπεντούζα σε στρατόπεδα κράτησης προσφύγων και μεταναστών (!).
«Αυτό που ζητώ είναι να σταματά κανείς τους ανθρώπους αυτούς στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και να μην μεταφέρονται στη συνέχεια στην ενδοχώρα.
Αυτό σταματά το ρεύμα.
Διότι οι άνθρωποι δεν έρχονται για να βρουν ασφάλεια στη Λαμπεντούζα ή στη Λέσβο, αλλά για να βρουν μία καλύτερη ζωή στην Αυστρία, στη Γερμανία ή στη Σουηδία», εξηγεί ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, ενώ συνεχίζει:
«Αυτή τη στιγμή ζουν στην Αφρική ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, που σε 20 χρόνια θα γίνουν δύο δισεκατομμύρια και στο τέλος του αιώνα θα είναι τέσσερα δισεκατομμύρια»…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης