Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία θα παγώσει την πετρελαϊκή παραγωγή της, υπό έναν όρο…

Η Σαουδική Αραβία θα παγώσει την πετρελαϊκή παραγωγή της, υπό έναν όρο…
…υπό τον όρο να συμφωνήσουν και οι υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές χώρες σε πάγωμα της παραγωγής
Η Σαουδική Αραβία προτίθεται να παγώσει την πετρελαϊκή παραγωγή της, υπό την προϋπόθεση και οι υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές χώρες να συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο.
Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Turki Al-Faisal, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ενόψει της συνόδου των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στην Αλγερία, αργότερα μέσα στον Σεπτέμβριο.
Τα μέλη του πετρελαϊκού καρτέλ ΟΠΕΚ, συν τη Ρωσία, αναμένεται να συζητήσουν στην Αλγερία το ενδεχόμενο παγώματος της πετρελαϊκής παραγωγής, με στόχο την ενίσχυση των τιμών του «μαύρου χρυσού».
Παρόμοιες συζητήσεις στο παρελθόν δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, κυρίως λόγω της επιθυμίας της Σαουδικής Αραβίας - de facto ηγέτιδας δύναμης του ΟΠΕΚ - να διατηρήσει την παραγωγή της σε υψηλά επίπεδα, ώστε να μη χάσει το μερίδιο της από την αγορά.
«Αυτό που η Σαουδική Αραβία αναζητά είναι μια ολιστική προσέγγιση στο ζήτημα της πετρελαϊκής παραγωγής και των τιμών, όχι μόνο εντός του ΟΠΕΚ», ανέφερε ο Al-Faisal στο CNBC.
Όπως προσέθεσε, «όλοι οι πετρελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να έχουν ρόλο σε όποια απόφαση τελικών παρθεί… όλοι πρέπει να “παίξουν” το κομμάτι τους», αναφερόμενος, ίσως, στις ΗΠΑ.
Σε κάθε περίπτωση, ο Σαουδάραβας υποστήριξε πως η επιστροφή σε υψηλές τιμές πετρελαίου θα ήταν ενάντια στα συμφέροντα των φτωχότερων πετρελαιοπαραγωγών της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
«Η πολιτική της Σαουδικής Αραβίας, από όταν ιδρύθηκε ο ΟΠΕΚ, είναι ότι οι τιμές θα πρέπει να σε λογικά επίπεδα, ώστε οι αγοραστές να μπορούν να αγοράσουν», υποστήριξε ο Al-Faisal.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης