Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Renzi: H ιταλική οικονομία βελτιώνεται – Θα καταβληθούν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες

M. Renzi: H ιταλική οικονομία βελτιώνεται – Θα καταβληθούν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες
«Η Ιταλία ξανακέρδισε 585.000 θέσεις εργασίας»
Αισιόδοξος για την πορεία της ιταλικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Matteo Renzi, με αφορμή και τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα 2/9 η Istat.
Ειδικότερα, μιλώντας στο διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του ιδρύματος Ambrosetti, ο Ιταλός πρωθυπουργός διαπίστωσε πως η ιταλική οικονομία βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, τονίζοντας ωστόσο ότι θα καταβληθούν από την κυβέρνηση ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες.
«Η Ιταλία ξανακέρδισε 585.000 θέσεις εργασίας ενώ εγώ ο ίδιος αρχικά θα ήμουν ικανοποιημένος και με ένα αποτέλεσμα κατά 50% χαμηλότερο», πρόσθεσε ο Κεντροαριστερός πολιτικός, σχετικά και με την εγχώρια αγορά εργασίας.
Συνεχίζοντας, υπενθύμισε πως το δημοσιονομικό έλλειμμα στη χώρα είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 10 ετών, επισημαίνοντας μάλιστα πως «η Ισπανία έχει πετύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη (από την Ιταλία), επειδή η σχέση του ελλείμματος ως προς το ΑΕΠ της έχει αγγίξει το 5%».
Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι πλέον «η πρόκληση του 2016 για τη χώρα δεν είναι η οικονομία:
«Υπάρχουν διάφορα πολιτικά θέματα στο τραπέζι της διεθνούς κοινότητας, τα οποία απαιτούν καινοτόμες απαντήσεις».
Θυμίζουμε πως η Istat αναθεώρησε σήμερα επί τα βελτίω την ανάπτυξη στην Ιταλία το β' 3μηνο του 2016, από το 0,7% στο 0,8%, σε ετήσια βάση.
Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 0,3%, ενώ οι αναλυτές δεν ανέμεναν να ξεπεράσει το 0,2%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ιταλική κυβέρνηση μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης της δημοσιονομικής της πολιτικής το επόμενο έτος, ενώ της έχει ήδη δοθεί φέτος περιθώριο για περαιτέρω κίνητρα (0,7% του ΑΕΠ).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης