Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Δεν χρειαζόμαστε bail out - Δεν είμαστε προβληματική οικονομία

Padoan (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Δεν χρειαζόμαστε bail out - Δεν είμαστε προβληματική οικονομία
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι ο ιταλικός τραπεζικός τομέας θα ανακάμψει
Η Ιταλία δεν χρειάζεται μία διάσωση, τύπου «bailout», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Pier Carlo Padoan, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό πρακτορείο CNBC.
«Τέτοιου είδους πακέτα εφαρμόζονται σε προβληματικές οικονομίες και η Ιταλία δεν συνιστά μία τέτοια περίπτωση» εξήγησε ο Ιταλός υπουργός.
Όσον αφορά το ζήτημα των τραπεζών, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προσφύγει στη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και εξήγησε ότι «εργαζόμαστε μαζί με τους μετόχους προκειμένου να ανακεφαλαιοποιήσουμε τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας».
Κι ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «χρειαζόμαστε όλα τα είδη των πολιτικών, καθώς πρέπει να κινητοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ιταλικός τραπεζικός τομέας θα καταφέρει να ανακάμψει.

Διατηρείται ο στόχος για χαμηλότερο χρέος

Στο μεταξύ, ο Padoan με συνέντευξη του στο Bloomberg δήλωσε ότι η Ιταλία θα διατηρήσει το στόχο για μείωση του χρέους μετά τη στασιμότητα που παρουσίασε η οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και καθώς η χώρα προσπαθεί να αποφύγει τον αποπληθωρισμό.
Το «χρέος θα αρχίσει να μειώνεται σε σχέση με το ΑΕΠ και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε αυτό το στόχο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης