Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Πως ο Putin μπορεί να κερδίσει από το Brexit

Bloomberg: Πως ο Putin μπορεί να κερδίσει από το Brexit
Η Ρωσία διατηρεί το 40% των συναλλαγματικών αποθεμάτων της σε ευρώ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η ζώνη του ευρώ θα μπορούσε κάποια μέρα να συρρικνωθεί σε μέγεθος αφού το Brexit καταστεί… προηγούμενο.
«Εγώ δεν αποκλείω ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που θα μπορούσαν να παγιώσουν μια ομάδα χωρών με ίσα επίπεδα ανάπτυξης και, ως εκ τούτου, κατά τη γνώμη μου, την εδραίωση του ευρώ», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε συνέντευξή του στο Βλαδιβοστόκ
O Putin αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ρωσία διατηρεί το 40% των συναλλαγματικών αποθεμάτων της σε ευρώ και επεσήμανε ότι δεν προς το συμφέρον της χώρας του να καταρρεύσει το μπλοκ των 19 χωρών.
Παράλληλα, ο ίδιος επαίνεσε τις κορυφαίες οικονομίες για μια «πολύ πραγματιστική προσέγγιση» για την επίλυση των προβλημάτων του μπλοκ.
Μια μικρότερη ζώνη του ευρώ επικεντρωμένη σε οικονομικά εύρωστα και κοινής ιδεολογίας μέλη, θα μπορούσε να ενισχύσει το ευρώ, ενισχύοντας έτσι την αξία των ρωσικών αποθεμάτων, αναφέρει σε σχόλιο του το Bloomberg.

Οι σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου - Ρωσίας

Εξάλλου, ο Putin επεσήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένου Βασιλείου δεν ήταν και οι καλύτερες τον τελευταίο καιρό.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι θα μπορούσαν να βελτιωθούν μόνο εάν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May ξανασκεφτεί τους στενούς δεσμούς της χώρας της με τις ΗΠΑ και πραγματοποιήσει μια «πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική».
«Οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με τη Ρωσία δεν εξαρτώνται από την παρουσία ή την απουσία της από την ΕΕ, αλλά από τις ειδικές σχέσεις της με τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Putin.
«Εάν η βρετανική πλευρά πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη για ένα διάλογο σε ορισμένους τομείς, τότε είμαστε έτοιμοι, εμείς δεν πρόκειται να το αρνηθούμε» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης