Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Fiscal Times: Η Wall Street δεν είναι προετοιμασμένη για νίκη του Trump

The Fiscal Times: Η Wall Street δεν είναι προετοιμασμένη για νίκη του Trump
Ενδεχόμενη απομάκρυνση της Janet Yellen από τη FED θα τρομάξει κάποιους στη Wall Street
Το ενδεχόμενο νίκης του Donald Trump αλλά και οι συνέπειες που θα έχει στις αγορές αναφέρονται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Fiscal Times, με αφορμή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Trump έχει γεφυρώσει το χάσμα έναντι της Hillary Clinton.
«Το πρόβλημα είναι το εξής: η Wall Street, μέχρι τώρα, έχει αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό την απειλή μιας νίκης του Trump και αντ' αυτού επικεντρώνεται στη πιθανότητα νίκης της Clinton» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Καθώς πλησιάζουμε προς τον Σεπτέμβριο και το πρώτο debate των υποψηφίων θα είναι σε μερικές εβδομάδες, οι αγορές θα αναγκαστούν να βγουν από την ευκολία της χαμηλής μεταβλητότητας λόγω του ενδεχομένου ο Trump να αναλάβει τα ηνία του Οβάλ Γραφείου;
«Αυτό είναι μια ανησυχία, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup, που δίνουν 35% πιθανότητες για μια νίκη του Trump.
Ανησυχούν ότι ένας Trump ως πρόεδρος δεν θα ταρακουνήσει μόνο τα χρηματιστήρια -με προβλεπόμενη sell-off άνω του 5% ακολουθούμενο από μια παύση καθώς τα ασφάλιστρα κινδύνου των μετοχών αυξάνονται- αλλά θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης ή ακόμη και μια νέα ύφεση, αν το εμπόριο περιοριστεί αυστηρά και/ή τα δημοσιονομικά σχέδια του περικοπούν ή μπλοκαριστούν από το Κογκρέσο» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία

Απλά, η αβεβαιότητα που θα συνοδεύσει μια εκλογική νίκη του Trump θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία σε μια στιγμή ευπάθειας.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει επιβάλει αρνητικά επιτόκια ενώ η ΕΚΤ έχει επίσης υιοθετήσει αρνητικά επιτόκια και αγοράζει εταιρικά ομόλογα.
«Επιπλέον, η Citigroup προειδοποιεί ότι ένας πρόεδρος Trump ενδέχεται να είναι ακόμα ένα άσχημο νέο για τις αγορές των αναδυόμενων οικονομιών, όπως η Κίνα, καθώς οι όροι εμπορίου πιθανόν να περιοριστούν» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Προβλήματα με τη FED

Τέλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Fiscal Times, επισημαίνεται ότι ο Trump δεν είναι οπαδός της επικεφαλής της FED Janet Yellen ή του παρατεταμένου πειράματος με τα πολύ χαμηλά επιτόκια.
Όπως αναφέρεται μια ενδεχόμενη απομάκρυνση της Yellen από τη FED θα τρομάξει κάποιους στη Wall Street.

Τα πλεονεκτήματα

Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν και κάποια πλεονεκτήματα από μια νίκη του Donald Trump, μετά το αρχικό σοκ.
Τα δημοσιονομικά προγράμματα του για αυξημένες δαπάνες και περικοπές φόρων -αν και θεωρούνται μια δημοσιονομική καταστροφή- μπορεί να αποτελέσει την «απάντηση» σε αυτό που τόσο καιρό ζητάνε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής από τη FED έως το ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης