Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Απομακρύνονται επιπλέον 543 δικαστές στο πλαίσιο των «εκκαθαρίσεων»

Τουρκία: Απομακρύνονται επιπλέον 543 δικαστές στο πλαίσιο των «εκκαθαρίσεων»
Νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απόταξη επιπλέον 820 μελών του εγχώριου στρατού και του Ναυτικού
Στην απομάκρυνση επιπλέον 543 δικαστών προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές, στο πλαίσιο των «εκκαθαρίσεων» που προωθεί το καθεστώς του Tayyip Erdogan, από την επομένη κιόλας του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Σημειώνεται πως επί πρωθυπουργίας Erdogan οι δικαστικοί που ανήκαν στην οργάνωση (FETO) του Fethullah Gulen, του ιεροκήρυκα που κατηγορείται από τον Erdogan ως ο υποκινητής του πραξικοπήματος, είχαν παίξει σημαντικό ρόλο στη δίωξη κοσμικών κεμαλιστών στρατιωτικών και παραγόντων, με στόχο την αποδυνάμωσή τους στο κρατικό μηχανισμό.
Άλλωστε, οι Gulen και Erdogan ήταν κάποτε ισχυροί σύμμαχοι.
Θυμίζουμε πως νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ανακοίνωσε την απόταξη επιπλέον 820 μελών του εγχώριου στρατού και του Ναυτικού.
Από την επομένη του πραξικοπήματος οι τουρκικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε μία άνευ προηγουμένου εκκαθάριση στο εσωτερικό της χώρας, καθώς έχουν απομακρύνει ή συλλάβει περίπου 90.000 άτομα του κρατικού μηχανισμού!
Μάλιστα, ο αριθμός αυτός φαίνεται πως θα αυξηθεί περαιτέρω το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς η Άγκυρα «βρίσκει» συνέχεια υποστηρικτές του Fethullah Gulen, του ιεροκήρυκα που κατηγορείται από τον Erdogan ως ο υποκινητής του πραξικοπήματος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης