Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΑΑ-» για τη Σ. Αραβία – Αρνητικό το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΑΑ-» για τη Σ. Αραβία – Αρνητικό το outlook
Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ευρώ και σε ξένο νόμισμα επιβεβαιώθηκε σε «F1»
Στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (σε ευρώ και σε ξένο νόμισμα) της Σαουδικής Αραβίας προχώρησε η Fitch Ratings, μεταβάλλοντας μάλιστα και το outlook σε αρνητικό.
Ειδικότερα, η αξιολόγηση για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα διαμορφώνεται πλέον σε «ΑΑ-» από «ΑΑ» που ήταν μέχρι και σήμερα, ενώ το ανώτατο όριο αξιολόγησης (country ceiling) διατηρήθηκε σε «ΑΑ+».
Επίσης, η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ευρώ και σε ξένο νόμισμα επιβεβαιώθηκε σε «F1».
Ο οίκος αξιολόγησης αποτιμά αρνητικά το έλλειμμα που υπάρχει στον ισολογισμό της μεγαλύτερης παραγωγού πετρελαίου του κόσμου, κάτι που είναι αποτέλεσμα των χαμηλών τιμών του «μαύρου χρυσού» σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Fitch περιμένει το έλλειμμα να ξεπεράσει μάλιστα και το αρνητικό ρεκόρ του 13,8% (του ΑΕΠ) που σημειώθηκε το 2015, μέσα στο τρέχον έτος.
Μη ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι οι κρατικές καταθέσεις μειώθηκαν κατά 92 δισ. ριάλ τους πρώτους 7 μήνες του 2016, φτάνοντας τα 1,07 τρισ. (46% του ΑΕΠ), την ίδια στιγμή που τα ομόλογα της χώρας που κατέχουν οι εμπορικές τράπεζες έχουν αυξηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης