Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελικά η Ιρλανδία μπορεί να δεχθεί τα 13 δισ. ευρώ από την Apple - Διχασμένη η κυβέρνηση

Τελικά η Ιρλανδία μπορεί να δεχθεί τα 13 δισ. ευρώ από την Apple - Διχασμένη η κυβέρνηση
Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο η κυβέρνηση της Ιρλανδίας να μην ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Κομισιόν
Αν και από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση της Κομισιόν -σύμφωνα με την οποία η Apple πρέπει να επιστρέψει στο ιρλανδικό δημόσιο 13 δισ. ευρώ- η κυβέρνηση της Ιρλανδίας τάχθηκε κατά αυτού το ενδεχομένου, τα πράγματα τώρα φαίνεται να έχουν αλλάξει κατά κάποιο τρόπο.
Μάλιστα, όπως φαίνεται δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη (31/8/2016), το υπουργικό συμβούλιο της Ιρλανδίας δεν μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία για το εάν πρέπει ή όχι να στραφούν κατά της απόφασης της ΕΕ, κάτι που έγειρε πολλά ερωτήματα σχετικά με τη μελλοντική στάση της κυβέρνησης.
Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Michael Noonan επέμεινε ότι το Δουβλίνο θα πρέπει προσφύγει κάποια οποιασδήποτε αρνητικής απόφασης από το 2014 (οπότε και ξεκίνησε η έρευνα της ΕΕ).
Ωστόσο, έπειτα μια σύσκεψη άνω των 5 ωρών, το υπουργικό συμβούλιο διέκοψε έως την Παρασκευή (2/9/2016) χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση.
Επισημαίνεται ότι το Δουβλίνο έχει μόλις δύο μήνες -το αργότερο- για να κάνει έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής σύμφωνα με την οποία η Apple θα πρέπει να επιστρέψει περί τα 13 δισ. ευρώ.
Αλλά μερικοί Ιρλανδοί ψηφοφόροι έχουν μείνει έκπληκτοι από το ενδεχόμενο ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να απορρίψει ένα έκτακτο φόρο που θα ήταν αρκετός για τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας της χώρας για ένα χρόνο, και αυτό φαίνεται να περιπλέκει την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για το αν θα καταπολεμήσει την απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης