Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος του ISIS σκοτώθηκε σε επιδρομή της ρωσικής Αεροπορίας, υποστηρίζει η Μόσχα

Ο εκπρόσωπος του ISIS σκοτώθηκε σε επιδρομή της ρωσικής Αεροπορίας, υποστηρίζει η Μόσχα
Η Ουάσιγκτον είχε μεταδώσει νωρίτερα πως και αυτή είχε πραγματοποιήσει επιχείρηση στην περιοχή για τον al Adnani
Ο εκπρόσωπος και ανώτατος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε σε επιδρομή της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Όπως είχε μεταδώσει χθες το Amaq, το πρακτορείο ειδήσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο Abu Muhammad al Adnani (το κανονικό του όνομα ήταν Taha Sobhi Falaha) έχασε τη ζωή του ενώ «επέβλεπε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της οργάνωσης στο Χαλέπι».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Μόσχα, ο al Adnani ήταν μεταξύ των 40 μαχητών του ISIS που στοχοθετήθηκαν στις 30/8 από ένα βομβαρδιστικό Su-34 στην επαρχία του Χαλεπιού:
«Μεταξύ των τρομοκρατών που εξοντώθηκαν βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από διάφορες πηγές, και ο πολέμαρχος Abu Muhammad al Adnani, γνωστός ως ο επίσημος εκπρόσωπος Τύπου της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».
Ωστόσο, η Ουάσιγκτον είχε μεταδώσει νωρίτερα πως και αυτή είχε πραγματοποιήσει επιχείρηση στην περιοχή για τον al Adnani, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν τελικά ο στόχος επετεύχθη.
Θυμίζουμε πως ο Σύρος είχε ενταχθεί στην Αλ Κάιντα (είναι υποταγμένη στο ISIS) πριν από περίπου μία δεκαετία και είχε αναγνωριστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2014 ως ανώτερος ηγέτης και εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους.
Μάλιστα, την αμέσως επόμενη χρονιά το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αμοιβή ύψους 5 εκατ. δολ. σε όποιον έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον al Adnani...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης