Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (FED): Η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία

Rosengren (FED): Η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία
Υπέρ της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τάσσεται ο πρόεδρος της FED Βοστώνης Eric Rosengren
Την εκτίμηση ότι πιθανότατα η FED θα πλησιάσει σύντομα τους στόχους της για τον πληθωρισμό και την απασχόληση εξέφρασε σήμερα (31/8/2016) ο αξιωματούχος της FED, σύμφωνα με το Reuters.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να θεωρείται ότι μια ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να αποτρέψει τους κινδύνους για την οικονομία, όπως η αύξηση των εμπορικών τιμών των ακινήτων.
Παράλληλα, ο Eric Rosengren πρόεδρος της FED της Βοστώνης δήλωσε ότι η αύξηση των επιτοκίων θα εξαρτηθεί εν μέρει από τους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Ο ίδιος σημείωσε ότι καθώς η ανεργία έχει μειωθεί εν μέσω ιδιαίτερα χαμηλών επιτοκίων, οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων, όπως των εμπορικών ακινήτων έχουν αυξηθεί σημαντικά.
«Μια σχετικά πιο γρήγορη κίνηση για την αύξηση των επιτοκίων μπορεί να αναβάλει το πόσο γρήγορα θα επιτευχθούν οι στόχοι της απασχόλησης και του πληθωρισμού, ωστόσο θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο μια μεγαλύτερης απόκλισης από τους στόχους μας στην επόμενη ύφεση» φέρεται να δήλωσε ο Rosengren.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης