Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για… πολιτιστικό ρατσισμό καταγγέλλει τη Γερμανία και την Ε.Ε. η Τουρκία

Για… πολιτιστικό ρατσισμό καταγγέλλει τη Γερμανία και την Ε.Ε. η Τουρκία
Ο κ. Oettinger είχε δηλώσει χθες πως η Τουρκία είναι απίθανο να γίνει μέλος της Ε.Ε. όσο στην προεδρία βρίσκεται ο Tayyip Erdogan
Για πολιτιστικό ρατσισμό καταγγέλλει το Βερολίνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Omer Celik, με αφορμή τις δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου, Günther Oettinger.
Ο κ. Oettinger είχε δηλώσει χθες πως η Τουρκία είναι απίθανο να γίνει μέλος της Ε.Ε. όσο στην προεδρία βρίσκεται ο Tayyip Erdogan, εξαιτίας των γενικότερων χειρισμών του «σουλτάνου», ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.
Οι άλλοτε ισχυροί σύμμαχοι Γερμανία και Τουρκία έχουν αρχίσει να απομακρύνονται ακόμα περισσότερο (είχε προηγηθεί η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό Κοινοβούλιο) μετά και το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, καθώς οι μαζικές «εκκαθαρίσεις» στο εσωτερικό της χώρας από τον Erdogan ξεσήκωσαν κύμα αντιδράσεων στη Γηραιά Ήπειρο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επίσης, η πρόσφατη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία με την πρόφαση της αντιμετώπισης των τζιχαντιστών δε βρήκε σύμφωνη την Ε.Ε., η οποία δεν εγκρίνει (αλλά σιωπά…) τις επιχειρήσεις της τουρκικής κυβέρνησης κατά των Κούρδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης