Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cramer για υπόθεση Apple: Μια συμφωνία είναι συμφωνία - Η Ε.Ε. δεν πρέπει να λαμβάνει αναδρομικές αποφάσεις

Cramer για υπόθεση Apple: Μια συμφωνία είναι συμφωνία - Η Ε.Ε. δεν πρέπει να λαμβάνει αναδρομικές αποφάσεις
Η απόφαση μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητα της Ιρλανδίας να προσελκύσει άλλες επενδύσεις από την παγκόσμια εταιρείες
Για αναδρομική δράση «κατηγορεί» την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) ο Jim Cramer, αναλυτής του CNBC, με αφορμή την απόφασή της να διατάξει την Ιρλανδία να ανακτήσει δισεκατομμύρια σε φόρους από την Apple.
Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν δήλωσε την Τρίτη 30 Αυγούστου ότι η ιρλανδική κυβέρνηση πρέπει να ανακτήσει περίπου 13 δισ. ευρώ σε αναδρομικούς φόρους από την Apple, αφότου οι ρυθμιστικές αρχές έκριναν ότι η Ιρλανδία χορήγησε στην Apple αδικαιολόγητα φορολογικά οφέλη.
«Μια συμφωνία είναι μια συμφωνία», δήλωσε ο Cramer, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η ιρλανδική κυβέρνηση ήθελε να παραχωρήσει αυτή τη συμφωνία και η Apple την πήρε».
Ο Cramer εμφανίστηκε επικριτικός, λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα έπρεπε να περιμένει από την Ιρλανδία, ως κυρίαρχο κράτος που είναι, να κάνει “check-in” τη συμφωνία.
«Αν ήμουν η ΕΕ, θα έλεγα, “Ακούστε, από τώρα και στο εξής, κάθε συμφωνία πρέπει να εγκρίνεται από εμάς”», ανέφερε ο αναλυτής, προσθέτοντας πως «το να γίνει, ωστόσο, αυτό αναδρομικά είναι κάπως δύσκολο. Πολύ συχνά επικρίνουμε τις κυβερνήσεις μας επειδή λαμβάνουν μια απόφαση με αναδρομική ισχύ».
Παράλληλα, ο Cramer υποστήριξε πως εταιρείες με παρόμοιες συμφωνίες, όπως αυτή Ιρλανδίας-Apple, θα πρέπει να ανησυχούν.
Η απόφαση μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητα της Ιρλανδίας να προσελκύσει άλλες επενδύσεις από την παγκόσμια εταιρείες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης