Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Περιμένουμε δέσμευση των ΗΠΑ για απομάκρυνση των Κούρδων που βρίσκονται δυτικά του Ευφράτη

Τουρκία: Περιμένουμε δέσμευση των ΗΠΑ για απομάκρυνση των Κούρδων που βρίσκονται δυτικά του Ευφράτη
Οι αμερικανικές δυνάμεις συνεργάζονται με τις κουρδικές σε Συρία και Ιράκ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές
Η Άγκυρα περιμένει από την Ουάσινγκτον να δεσμευθεί την ολική απομάκρυνση των Κούρδων που βρίσκονται στις περιοχές του Ευφράτη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Τουρκία εισέβαλε στις 25/8 στα συριακά εδάφη προκειμένου να εκδιώξει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Τζαραμπλούς, ωστόσο ο απώτερος σκοπός είναι η καταστολή και ολική απομάκρυνση των ένοπλων Κούρδων του YPD και του PYD.
Όπως μάλιστα έχει αναφέρει η τουρκική κυβέρνηση, στόχος είναι οι Κούρδοι να εκδιωχθούν στα ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.
Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες όμως έχουν εκφράσει την έντονη αντίδραση τους για τις κινήσεις της κυβέρνησης του Tayyip Erdogan…
Σημειώνεται πως οι αμερικανικές δυνάμεις συνεργάζονται με τις κουρδικές σε Συρία και Ιράκ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές, κάτι που σημαίνει πως η τουρκική εισβολή θέτει σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και Αμερικανούς στρατιώτες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης