Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η συμβουλή του Stiglitz στην Clinton: Φορολόγησε τα ορυκτά καύσιμα - Θα τονωθεί η οικονομία

Η συμβουλή του Stiglitz στην Clinton: Φορολόγησε τα ορυκτά καύσιμα - Θα τονωθεί η οικονομία
Ο νομπελίστας οικονομολόγος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να διασφαλιστεί η νίκη της Hillary Clinton 
Η φορολόγηση του διοξειδίου του άνθρακα θα ήταν ο καλύτερος τρόπος τόσο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής όσο και για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, υποστηρίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz.
Η κίνηση αυτή θα οδηγούσε αμέσως σε υψηλότερες τιμές πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα.
Επίσης με τον τρόπο αυτό θα αυξανόταν το κόστος του οτιδήποτε χρησιμοποιεί αυτά τα καύσιμα, όπως η ηλεκτρική ενέργεια και οι μεταφορές.
Σύμφωνα με τον Stiglitz στόχος είναι να αναγκαστούν οι Αμερικανοί να βρουν εναλλακτικές λύσεις που είναι φθηνότερε και καλύτερες για τον πλανήτη.
«Νομίζω ότι ένας φόρος διοξειδίου του άνθρακα θα τονώσει την οικονομία» είπε ο Stiglitz με συνέντευξη του στο CNN.
Σύμφωνα με τον ίδιο πολλές επιχειρήσεις θα ανακαινίσουν τα εργοστάσια τους και θα επανασχεδιάσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους, κάτι που δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.
Μάλιστα, ο Stiglitz τόνισε ότι πρότεινε αυτό το σχέδιο στην ομάδα της Clinton αν και καταλαβαίνει ο ίδιος τους λόγους για τους οποίος δεν υιοθετήθηκε από την εκστρατεία της.
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να διασφαλίσουμε ότι η Clinton θα εκλεγεί έναντι του Trump» υποστήριξε ο ίδιος.
«Κάποιος πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένος ως προς το τι μπορεί να πουλήσει σε μια εκστρατεία» τόνισε ο Stiglitz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης