Τελευταία Νέα
Διεθνή

F. Hollande: Οι συνομιλίες για το Brexit πρέπει να έχουν τερματιστεί έως και το τέλος του 2019

F. Hollande: Οι συνομιλίες για το Brexit πρέπει να έχουν τερματιστεί έως και το τέλος του 2019
Ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε πως από τη στιγμή που το νησί αποφάσισε να αποσχιστεί από την Ε.Ε. δεν θα λαμβάνει μέρος στις αποφάσεις της
Οι συνομιλίες για την επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχουν τερματιστεί έως και το τέλος του 2019, υποστηρίζει ο Γάλλος Πρόεδρος, Francois Hollande.
Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση με τους Γάλλος Πρέσβεις, ο κ.Hollande τόνισε πως από τη στιγμή που το νησί αποφάσισε να αποσχιστεί από την Ε.Ε. δεν θα λαμβάνει μέρος στις αποφάσεις της, ενώ ξεκαθάρισε πως το Λονδίνο δε θα έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά αν δε δεχθεί τις «τέσσερις προϋποθέσεις», μεταξύ των οποίων και η ελεύθερη διακίνηση εργατικού δυναμικού.
Επίσης, επισήμανε πως ναι μεν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May χρειάζεται χρόνο για να λάβει τις δύσκολες ομολογουμένως αποφάσεις, ωστόσο δεν πρέπει να αργήσει πολύ.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε πως η εισβολή της Άγκυρας στα εδάφη της Συρίας αναμένεται να εντείνει τις συγκρούσεις στον 5ετή εμφύλιο.
Τέλος, ο Σοσιαλιστής πολιτικός εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Vladimir Putin, καλώντας τον να μην κλείνει τα μάτια στις επιθέσεις με χημικά όπλα από το στρατό του Bashar al-Assad αλλά και να σταματήσει να μπλοκάρει σχετικές αποφάσεις καταδίκης της Δαμασκού στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης