Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier: Το Brexit θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες – Να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 50

Steinmeier: Το Brexit θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες – Να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 50
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών προχώρησε στην εκτίμηση πως το Brexit θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες
Η ενεργοποίηση του άρθρου 50 (της Συνθήκης της Λισσαβόνας) για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει άμεσα, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier.
Κατά τη διάρκεια σημερινής (30/8) του ομιλίας του προς στελέχη επιχειρήσεων, ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε πως είναι προς συμφέρον του Λονδίνου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία του Brexit, καθώς έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται οι οικονομικές επιπτώσεις στο νησί μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Επίσης, προχώρησε στην εκτίμηση πως το Brexit θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για την Ευρώπη και τη Βρετανία, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να προβλεφθούν επ’ ακριβώς.
Σε ό,τι αφορά το επίκαιρο θέμα για την εμπορική συμφωνία TTIP, ο κ.Steinmeier υποστήριξε πως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στις συνομιλίες μεταξύ Ε.Ε. και Ηνωμένων Πολιτειών.
Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ αυτών και ο Αντικαγκελάριος Sigmar Gabriel, έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για τον απομονωτισμό της Ουάσινγκτον σχετικά με τον TTIP, ενώ κάποια τόνισαν πως οι συνομιλίες έχουν ήδη οδηγηθεί σε ναυάγιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης