Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Προβάδισμα 6% απολαμβάνει σε νέα δημοσκόπηση ο ακροδεξιός υποψήφιος Πρόεδρος, Norbert Hofer

Αυστρία: Προβάδισμα 6% απολαμβάνει σε νέα δημοσκόπηση ο ακροδεξιός υποψήφιος Πρόεδρος, Norbert Hofer
Οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 Οκτωβρίου του 2016
Προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων απολαμβάνει ο ακροδεξιός υποψήφιος Πρόεδρος της Αυστρίας, Norbert Hofer, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε σήμερα 29/8 η εγχώρια εφημερίδα «Oesterreich».
Ειδικότερα, ο υποψήφιος του εθνικιστικού κόμματος των Ελευθέρων (FPO) συγκέντρωσε την υποστήριξη του 53% των ερωτηθέντων, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον υποψήφιο των Πρασίνων, Alexander Van der Bellen, να βρίσκεται στο 47%.
Οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 Οκτωβρίου του 2016.
Υπενθυμίζεται πως το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας αποφάσισε την επανάληψη του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών, μετά από την προσφυγή του FPO.
Το ακροδεξιό κόμμα είχε προσφύγει λίγες ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση, εξαιτίας της οριακής διαφοράς που υπήρξε ανάμεσα στον Hofer και τον Van der Bellen.
Αιτιολογία της ιστορικής απόφασης ήταν οι «παρατυπίες» στο άνοιγμα των επιστολικών ψήφων.
Τις προεδρικές εκλογές είχε κερδίσει ο υποψήφιος των Πρασίνων, με μερικές χιλιάδες ψήφους, 31.000 για την ακρίβεια, διαφορά, από τον ακροδεξιό αντίπαλο του.
Το ποσοστό που κατέλαβαν οι δύο υποψήφιοι στις εκλογές - θρίλερ ήταν 50,3% και 49,7%, έπειτα και από την καταμέτρηση των 700.000 επιστολικών ψήφων.
Ωστόσο, μέχρι την καταμέτρηση των επιστολικών, η διαφορά ήταν πραγματικά ελάχιστη.
Κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης μετά το κλείσιμο της κάλπης, υπήρξε ένα πρωτοφανές κοντράστ συναισθημάτων, καθώς το προβάδισμα εναλλασόταν συνεχώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης