Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υπό διαρκή κίνδυνο νέων διαδικτυακών επιθέσεων η πλατφόρμα του Bitcoin

Reuters: Υπό διαρκή κίνδυνο νέων διαδικτυακών επιθέσεων η πλατφόρμα του Bitcoin
Μόλις πριν λίγες ημέρες οι hackers κατάφεραν να «κλέψουν» ψηφιακό νόμισμα συνολικής αξίας 70 εκατ. δολ. από το Bitfinex
Υπό διαρκή κίνδυνο νέων διαδικτυακών επιθέσεων (hacking) συνεχίζει να βρίσκεται η πλατφόρμα του Bitcoin, σύμφωνα με την εκτενή έρευνα που πραγματοποίησε το Reuters.
Μόλις πριν λίγες ημέρες οι hackers κατάφεραν να «κλέψουν» ψηφιακό νόμισμα συνολικής αξίας 70 εκατ. δολ. από το Bitfinex, ωστόσο από την έρευνα του πρακτορείου (επικαλείται στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας) προκύπτει πως περίπου το ένα τρίτο από τις πλατφόρμες συναλλαγών του Bitcoin έχουν πληγεί κατά το παρελθόν (περίοδος 2009 – Μάρτιος 2015).
Αξίζει να αναφερθεί πως σε περίπτωση hacking οι επενδυτές που έχουν καταθέσεις σε Bitcoin δεν αποζημιώνονται, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ πλέον τον κίνδυνο στην αγορά ψηφιακού νομίσματος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, από τις δηλώσεις των επενδυτών προκύπτει πως οι απώλειες από την τελευταία «επίθεση» ποικίλουν, καθώς αν και η πλειοψηφία έχασε μερικές χιλιάδες αμερικανικά δολάρια, υπήρξαν και ορισμένοι που έχασαν πάνω από ένα εκατομμύριο!
Μάλιστα, οι εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο και την διαδικτυακή ασφάλεια εκτιμούν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σίγουρη λύση για το hacking στις πλατφόρμες ψηφιακού νομίσματος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης