Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκανδιναβική… αλληλεγγύη: Η Νορβηγία υψώνει φράκτη στα σύνορα με τη Ρωσία για να μην εισέρχονται μετανάστες

Σκανδιναβική… αλληλεγγύη: Η Νορβηγία υψώνει φράκτη στα σύνορα με τη Ρωσία για να μην εισέρχονται μετανάστες
«Η ανέγερση του φράκτη αποτελεί υπεύθυνο μέτρο», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Ove Vanebo
Ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στον απόηχο της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, η Νορβηγία υψώνει φράκτες στα σύνορα με τη Ρωσία, σε μία προσπάθεια να παρεμποδίσει την παράνομη είσοδο στη χώρα.
Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, ο φράκτης θα καλύπτει ένα μικρό μέρος των συνόρων με τη Ρωσία στο Storskog.



«Η ανέγερση του φράκτη αποτελεί υπεύθυνο μέτρο», σχολίασε στο Reuters ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Ove Vanebo.
Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, η Νορβηγία δεν έχει «πληγεί» ιδιαίτερα από την προσφυγική κρίση, καθώς το 2015 εισήλθαν σε αυτή μόλις 5.500 (!!) πρόσφυγες και μετανάστες, η πλειοψηφία των οποίων ήταν από τη Συρία, όταν οι συνολικές αιτήσεις ξεπερνούσαν τις 20.000.
Μάλιστα, το 2016 η εισροή μεταναστών στη χώρα είναι μειωμένη κατά 95%, καθώς η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή πολλοί αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα, κάτι στο οποίο προχώρησε (σε πιο χαλαρό βαθμό) και η γειτονική Σουηδία.
Παρόλα αυτά, η Σουηδία δέχτηκε πάνω από 200.000 πρόσφυγες το περασμένο έτος…
Αν και οι σκανδιναβικές χώρες διακρίνονται επί 10ετίες για την αλληλεγγύη τους και την κοινωνική τους ευαισθησία, μόνο η Σουηδία έχει καταφέρει να «περάσει» (εν μέρει) το δύσκολο «τεστ» της προσφυγικής κρίσης…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης