Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στον προστατευτισμό των ΗΠΑ οφείλεται η ανύπαρκτη πρόοδος των συνομιλιών για την TTIP

Γαλλία: Στον προστατευτισμό των ΗΠΑ οφείλεται η ανύπαρκτη πρόοδος των συνομιλιών για την TTIP
Ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες, αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική πρόοδος 
Στον προστατευτισμό των Ηνωμένων Πολιτειών αποδίδει την ανύπαρκτη πρόοδο των συνομιλιών για την εμπορική συμφωνία TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού της Γαλλίας, Matthias Fekl.
Μέσω δηλώσεων του στο CNBC, ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε ότι από την πλευρά της η Ευρώπη είναι πολύ «ανοικτή», σε αντίθεση με την Ουάσινγκτον, ενώ προειδοποίησε πως η χώρα του θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες, αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική πρόοδος το αμέσως επόμενο διάστημα.
Οι επισημάνσεις του κ. Fekl έρχονται να ακολουθήσουν τα επικριτικά σχόλια του Γερμανού Αντικαγκελάριου Sigmar Gabriel, ο οποίος το Σαββατοκύριακο ανέφερε πως η TTIP ουσιαστικά έχει αποτύχει, αλλά «κανένας δεν το παραδέχεται».
«Κατά τη γνώμη μου, οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν de facto καταρρεύσει, ακόμη και αν κανείς δεν το παραδέχεται.
Οι διαπραγματεύσεις έχουν αποτύχει, επειδή εμείς οι Ευρωπαίοι δεν θέλουμε να αποδεχθούμε τις αμερικανικές απαιτήσεις.
Για μένα, αυτό έρχεται σε αντίθεση με το ελεύθερο εμπόριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Gabriel.
Ενδεικτικά, μια πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρία δημοσκοπήσεων YouGov για το Ίδρυμα Bertelsmann, έδειξε ότι μόνο το 17% των Γερμανών πιστεύουν ότι η διατλαντική εταιρική σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων είναι καλή εξέλιξη έναντι 55% πριν από δύο χρόνια.
Και στις ΗΠΑ, η στήριξη για εμπορική ατζέντα του Obama έχει υποχωρήσει, με μόνο το 18% να υποστηρίζει την συμφωνία σε σύγκριση με 53% το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης