Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel: Οι συνομιλίες για το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ έχουν καταρρεύσει

tags :
Gabriel: Οι συνομιλίες για το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ έχουν καταρρεύσει
Μόνο το 17% των Γερμανών πιστεύουν ότι η διατλαντική εταιρική σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων είναι καλή εξέλιξη
Οι συνομιλίες ελευθέρου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αποτύχει, επικαλούμενος την έλλειψη προόδου σε οποιοδήποτε από τα σημαντικά τμήματα της μακράς πορείας διαπραγματεύσεων ανέφερε ο Γερμανός Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Sigmar Gabriel.
"Κατά τη γνώμη μου, οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν de facto καταρρεύσει, ακόμη και αν κανείς δεν το παραδέχεται".
Οι διαπραγματεύσεις έχουν αποτύχει, επειδή εμείς οι Ευρωπαίοι δεν θέλουμε να αποδεχθούμε τις αμερικανικές απαιτήσεις."
Έχουν πραγματοποιηθεί 14 γύροι συνομιλιών και δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει σε ένα κοινό στοιχείο από τα 27 κεφάλαια που εξετάζονται.
Ανάμεσα στα εμπόδια περιλαμβάνεται και η αντίρρηση των ΗΠΑ για το άνοιγμα των δημοσίων συμβάσεων σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
"Για μένα, αυτό έρχεται σε αντίθεση με το ελεύθερο εμπόριο," τόνισε ο Gabriel.
Μια πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρία δημοσκοπήσεων YouGov για το Ίδρυμα Bertelsmann, έδειξε ότι μόνο το 17% των Γερμανών πιστεύουν ότι η διατλαντική εταιρική σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων είναι καλή εξέλιξη έναντι 55% πριν από δύο χρόνια.
Και στις ΗΠΑ, η στήριξη για εμπορική ατζέντα του Obama έχει υποχωρήσει, με μόνο το 18% να υποστηρίζει την συμφωνία σε σύγκριση με 53% το 2014.
Η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη είναι αρνητική σε μια συμφωνία που παραμένει σε μεγάλο βαθμό μυστική.
Με βάση διαρροές μια συμφωνία θα επηρεάσει την νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων, την περιβαλλοντική νομοθεσία, τις τραπεζικές ρυθμίσεις και να υποχρεώσει την ΕΕ να αποδεχθεί τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης