Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αύξηση 11% στα βιομηχανικά κέρδη τον Ιούλιο του 2016 στην Κίνα

tags :
Reuters: Αύξηση 11% στα βιομηχανικά κέρδη τον Ιούλιο του 2016 στην Κίνα
Αυξήθηκαν κατά 11% τα κερδη των βιομηχανικών εταιριών της Κίνας
Τα κέρδη των βιομηχανικών εταιριών της Κίνας αυξήθηκαν με τον ταχύτερο εδώ και τέσσερις μήνες ρυθμό τον Ιούλιο του 2016, βοηθούμενα από την άνοδο στις πωλήσεις και τη μείωση του κόστους, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το διεθνές πρακτορείο επικαλείται στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής (NBS), σύμφωνα με τα οποία τα κέρδη τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 11% στα 523,01 δισ. γουάν.
«Παρά το γεγονός ότι η μεγέθυνση στα βιομηχανικά κέρδη επιταχύνθηκε, δεν έχουμε δει ακόμα μία φανερή άνοδο στη ζήτηση, στην αγορά» ανέφερε ο αξιωματούχος του NBS He Ping σε μία συνοδευτική δήλωση μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.
Είπε επίσης ότι οι προκλήσεις που τίθενται για τη δυναμική αύξηση των βιομηχανικών κερδών περιλαμβάνουν την αύξηση του κόστους διαχείρισης και την αντιμετώπιση του κόστους της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας.
Τα συνολικά κέρδη για την περίοδο από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο του 2016 αυξήθηκαν κατά 6,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2015, ενώ η αύξηση ήταν 6,2% το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Τα κέρδη στον τομέα των εξορύξεων μεταλλευμάτων μειώθηκαν κατά 77% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2015, ενώ αυτά στον τομέα της μεταποίησης αυξήθηκαν κατά 12,8%.
Οι υποχρεώσεις των κινέζικων βιομηχανικών εταιριών ήταν κατά 4,5% υψηλότερες στο τέλος Ιουλίου του 2016 σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο το 2015.
Τα στοιχεία καλύπτουν μεγάλες επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα πάνω από 20 εκ. γουάν από τις βασικές δραστηριότητές τους.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης