Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tageszeitung: Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία σηματοδοτεί την τελική φάση του συριακού πολέμου

Tageszeitung: Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία σηματοδοτεί την τελική φάση του συριακού πολέμου
Οι Κούρδοι θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα θύματα της αναδιοργάνωσης της Συρίας, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα
Την εκτίμηση ότι η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία σηματοδοτεί την τελική φάση του συριακού πολέμου, διατυπώνει σε σημερινό (25/8) δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Die Tageszeitung Taz».
Η γερμανική εφημερίδα εκφράζει τον φόβο ότι τώρα που τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Συρία, οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε λύση της συνεργασίας τους με τις κουρδικές δυνάμεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
«Όπως και προηγουμένως, όταν η Ρωσία συμμετείχε στη συμπλοκή στη Συρία, οι ΗΠΑ πρέπει τώρα να συμβιβάσουν τη στρατηγική τους με βάση τη συμμετοχή της Τουρκίας, που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ», σημειώνει συγκεκριμένα η Taz.
Πιο συγκεκριμένα, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα, η τουρκική συμμετοχή στον συριακό πόλεμο θα αναγκάσει του Κούρδους -με τους οποίους οι ΗΠΑ έχουν συνεργαστεί στενά για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους από το 2014- να ανακόψουν την προέλασή τους προς τα δυτικά, ώστε να αποφευχθεί μια άμεση αντιπαράθεση με τα τουρκικά στρατεύματα.
Εάν η κουρδική πολιτοφυλακή αρνηθεί να συνεργαστεί, οι ΗΠΑ μπορεί να αποσύρουν την υποστήριξή τους - που σημαίνει ότι οι Κούρδοι θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα θύματα της αναδιοργάνωσης της Συρίας.
Με την ενεργό συμμετοχή της Τουρκίας στη σύγκρουση, ο συριακός πόλεμος ίσως να εισέλθει στην τελική του φάση, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας πως «τώρα θα μοιραστούν οι ζώνες επιρροής που θα διαμορφώσουν τη νέα Συρία, μετά την κατάπαυση του πυρός».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης