Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Ξεκίνησαν οι έρευνες στα ιδρύματα που σχετίζονται με την οργάνωση Gulen

Ουγγαρία: Ξεκίνησαν οι έρευνες στα ιδρύματα που σχετίζονται με την οργάνωση Gulen
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Peter Szijjarto, δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά θα ενημερωθεί πλήρως όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες
Ξεκίνησα οι έρευνες που είχε προαναγγέλλει η ουγγρική κυβέρνηση, σε όσα ιδρύματα σχετίζονται με τον κληρικό Fethullah Gulen, με τον υπουργός Εξωτερικών, Peter Szijjarto, να δηλώνει ότι η χώρα θα λάβει τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να εξακριβώσουν τη σχέση των ιδρυμάτων και των προσώπων με το κίνημα FETO.
«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις έρευνες που αφορούν τα ιδρύματα, καθώς και άτομα που σχετίζονται με αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, με τις εν λόγω έρευνες να αφορούν δύο σχολεία, μία ένωση επιχειρήσεων, καθώς και ένα πολιτιστικό κέντρο.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι εάν αποδειχθεί ότι τα ιδρύματα και τα άτομα αυτά σχετίζονται με το κίνημα του Gulen, και ότι αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας, της Ουγγαρίας και της Ευρώπης, θα λάβουμε άμεσα τα αναγκαία μέτρα χωρίς αμφιβολία», υπογράμμισε ο Szijjarto.
Παράλληλα, ο Szijjarto επανέλαβε ότι η Ουγγαρία θα ενημερώσει πλήρως την Τουρκία για τα αποτελέσματα των ερευνών, μόλις αυτές ολοκληρωθούν.
Να σημειώσουμε ότι η Ουγγαρία αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που βοηθάει σε τόσο μεγάλο βαθμό την Τουρκία, αναφορικά με το ζήτημα της οργάνωσης FETO, η οποία θεωρείται ότι κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης