Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wieland (σύμβουλος Merkel): Η ΕΚΤ είναι μέρος του προβλήματος - Αποσταθεροποιεί τον χρηματοπιστωτικό τομέα

Wieland (σύμβουλος Merkel): Η ΕΚΤ είναι μέρος του προβλήματος - Αποσταθεροποιεί τον χρηματοπιστωτικό τομέα
Μετά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank και νέα σκληρή επίθεση από τη Γερμανία στην ΕΚΤ
Σε σκληρή κριτική εναντίον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προχώρησε ο Volker Wieland, οικονομικός σύμβουλος της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
H EKT, με τη νομισματική πολιτική που ασκεί, είναι μέρος του προβλήματος, φέρεται ειπών συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι λειτουργεί ως τροχοπέδη στις δομικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες.
Ο Wieland κατηγόρησε, μάλιστα, την ΕΚΤ ότι δρα αποσταθεροποιητικά για τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ευρωζώνης.
Όπως είπε, οι κεντρικές τράπεζες «απάντησαν» στην κρίση με τη λήψη μέτρων νομισματικής χαλάρωσης, ωστόσο τόσο η Fed, όσο και η ΕΚΤ επέμειναν πολύ στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων, ενώ η ΕΚΤ επεκτείνει και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων σε τεράστιο βαθμό.
«Ως εκ τούτου, γίνεται ολοένα και περισσότερο μέρος του προβλήματος», υποστήριξε ο οικονομικός σύμβουλος της Merkel, ενώ για να αιτιολογήσει περαιτέρω την άποψή του προσέθεσε:
«Δημιουργεί {η ΕΚΤ} προβλήματα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ιδίως, δε, για την κερδοφορία του τραπεζικού τομέα που υποχωρεί, τις επενδύσεις υψηλού ρίσκου που αυξάνονται».
«Τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια στα μακροπρόθεσμα ομόλογα δίνουν στις κυβερνήσεις “χώρο” να ξοδεύουν, ενώ αργοπορούν ή αναβάλουν τις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης