Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Η Fed μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, παρά την αντίδραση της αγοράς

MarketWatch: Η Fed μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, παρά την αντίδραση της αγοράς
Η μακροχρόνια σχέση της Fed με την αγορά οδεύει προς… διάσταση
Την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) πηγαίνει στο Jackson Hole με σκοπό να πάρει… διαζύγιο από τις αγορές διατυπώνει συντάκτης του αμερικανικού MarketWatch σε σημερινό (24/8) δημοσίευμά του.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Fed ουδέποτε ξάφνιασε τις αγορές με το να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της, παρά μόνο με τη λήψη νέων μέτρων νομισματικής χαλάρωσης, εντούτοις αυτό ίσως να αλλάξει στο άμεσο μέλλον.
Η Fed μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, παρά την αντίδραση της αγοράς, ιδίως αν λάβει υπόψη το πώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές συμπεριφέρονται υπό το ισχύον περιβάλλον των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων.
Το δημοσίευμα του MarketWatch τονίζει πως οι πιθανότητες μιας αύξησης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο έχουν τοποθετηθεί μόλις στο 24%, αν και υψηλόβαθμα στελέχη της Fed, όπως ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντας, έχουν επισημάνει ως πιθανή αυτή την εξέλιξη.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Carl Tannenbaum, επικεφαλής οικονομολόγος της Northern Trust, διατυπώνει την απορία του για το γεγονός ότι οι πιθανότητες παραμένουν τόσο χαμηλές.
«Πραγματικά βρίσκομαι σε αμηχανία σχετικά με το τι βλέπει η αγορά», σημείωσε.
Αυτό που σίγουρα δε βλέπουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ο εαυτός τους στον καθρέφτη, εκτιμά ο συντάκτης του κειμένου, προσθέτοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να αντιληφθούν γιατί η συμπεριφορά τους αποτελεί έναν σημαντικό λόγο να θέλει η Fed να αυξήσει τα επιτόκιά της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης