Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανήσυχες οι γερμανικές επιχειρήσεις για τη πορεία της ανάπτυξης - Ο ρόλος του Brexit και της Τουρκίας

Ανήσυχες οι γερμανικές επιχειρήσεις για τη πορεία της ανάπτυξης - Ο ρόλος του Brexit και της Τουρκίας
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εμπιστοσύνη έχει επηρεαστεί από το βρετανικό δημοψήφισμα, το τουρκικό πραξικόπημα και τα τρομοκρατικά χτυπήματα
Μπορεί η γερμανική οικονομία να αποτελεί την ατμομηχανή της αντίστοιχης ευρωπαϊκής, ωστόσο ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες βλέπουν εμπόδια στο ορίζοντα.
Η Siemens AG και η Evonik Industries AG, είναι μεταξύ των επιχειρήσεων που στέλνουν ένα επιφυλακτικό μήνυμα σχετικά με τη μελλοντική ζήτηση ενώ των αυξανόμενων παγκόσμιων κινδύνων.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann, έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι η ανάπτυξη της Γερμανίας παραμένει ισχυρή, η εμπιστοσύνη έχει επηρεαστεί από το Brexit, το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Μια έρευνα των υπευθύνων προμηθειών έδειξε ότι η οικονομία της ζώνης του ευρώ διατήρησε τη δυναμική της τον Αύγουστο (2016), ακόμη αν η Γερμανία παρουσίασε στον τομέα των υπηρεσιών τη χαμηλότερη επίδοση μέσα σε 15 μήνες.
«Η αβεβαιότητα στην Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να προκαλέσει μια επιβράδυνση των επενδύσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο Olaf Wortmann, οικονομολόγος της VDMA μηχανική ένωση της Γερμανίας.

Πολιτικοί κίνδυνοι

Το Ηνωμένο Βασίλειο -που συγκλόνισε τους επενδυτές τον Ιούνιο, ψηφίζοντας υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ- και η Γαλλία είναι δύο από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας.
Η Τουρκία, που είναι επίσης εξαγωγικός προορισμός, έχει στενούς δεσμούς με τη Γερμανία και την ΕΕ
καθώς είναι ένας αρκετά μεγάλος εξαγωγικός προορισμός.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των διευθυντικών στελεχών στις γερμανικές επιχειρήσεις φοβούνται ότι το Brexit θα μπορούσε να επηρεάσει τις επιχειρήσεις τους.

Επισήμως… αισιοδοξία

Από την πλευρά της, πάντως, η Bundesbank στέλνει αισιόδοξα μηνύματα.
Στην τελευταία μηνιαία έκθεσή της, τόνισε την βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης στην κατασκευή και υποστήριξε ότι οι συνέπειες του βρετανικού δημοψηφίσματος θα είναι περιορισμένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης