Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η VW τα "βρήκε" με δύο από τους προμηθευτές της – Αρχίζει σταδιακά η παραγωγή στα εργοστάσιά της

tags :
Η VW τα
Η σύγκρουση των δύο πλευρών είχε απειλήσει την κερδοφορία της VW.
(Upd) Η Volkswagen έφθασε σήμερα (23/8) σε συμφωνία με δύο από τους βασικούς της προμηθευτές ανταλλακτικών για τα μοντέλα Golf και Passat, οι διαφορές με τους οποίους είχε πλήξει την παραγωγή σε περισσότερα από τα μισά εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία.
Μετά από περισσότερες από 20 ώρες διαπραγματεύσεων, η VW ανακοίνωσε, ότι ρύθμισε τις διαφορές της με την CarTrim, η οποία κατασκευάσει τα καθίσματα και την ES Automobilguss η οποία παράγει εξαρτήματα από χυτοσίδηρο, που χρειάζονται για να κάνουν κιβώτια ταχυτήτων.
Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ και οι προμηθευτές επιβεβαίωσαν την επίτευξη της συμφωνίας.
Η σύγκρουση των δύο πλευρών είχε απειλήσει την κερδοφορία της VW, μετά από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων της, αλλά και διακινδύνευσε να πλήξει εκατοντάδες άλλους προμηθευτές της εταιρείας.
Οι προμηθευτές ζητούσαν αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την απώλεια εσόδων από τις ακυρώσεις συμβολαίων στις οποίες προχώρησε η VW.
Η διαφορά με τους προμηθευτές επηρεάζει και περίπου 28.000 εργαζομένους σε έξι από δέκα γερμανικά εργοστάσια της VW, οι οποίοι δεν εργάστηκαν χθες Δευτέρα, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία σταμάτησε την παραγωγή των κορυφαίων σε πωλήσεις μοντέλων Golf και Passat, καθώς και τη συναρμολόγηση των κινητήρων, κιβωτίων ταχυτήτων και συστημάτων εκπομπών αερίων ρύπων.
Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε, ότι οι προμηθευτές συμφώνησαν να αρχίσουν να παρέχουν και πάλι ανταλλακτικά και ότι οι πληγείσες μονάδες θα ξαναρχίσουν σταδιακά την παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης