Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Χωρίς την Τουρκία δε μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με τους διακινητές

Merkel: Χωρίς την Τουρκία δε μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με τους διακινητές
Σωστή η συνεργασία με την Τουρκία για τη μεταναστευτική κρίση, σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο
Την εκτίμηση ότι η μάχη κατά των διακινητών δε γίνεται να κερδηθεί χωρίς την αρωγή της Τουρκίας διατύπωσε σήμερα, Δευτέρα 22 Αυγούστου, η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας από την Ιταλία, η Merkel υποστήριξε πως η συνεργασία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό είναι σωστή, διαφορετικά δεν μπορούμε να κερδίσουμε την αναμέτρηση με τους διακινητές.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας και με τα κράτη προέλευσης και διέλευσης μεταναστών «ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν στις χώρες στις οποίες διαμένουν».
Η γερμανίδα καγκελάριος δε θα μπορούσε παρά να αναφερθεί και στην οικονομία, τονίζοντας πως «βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Γιούνκερ» και πως «όλοι επιθυμούν την γενικότερη οικονομική ανάπτυξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Merkel στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ιταλία, επισημαίνοντας πως «ο Matteo Renzi πραγματοποίησε στην Ιταλία μεταρρυθμίσεις που μπορούν να χαρακτηρισθούν ακρογωνιαίοι λίθοι για ένα βιώσιμο μέλλον».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης