Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησαν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ν. Κορέας και ΗΠΑ - «Στο κόκκινο» η κατάσταση στην περιοχή

Ξεκίνησαν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ν. Κορέας και ΗΠΑ - «Στο κόκκινο» η κατάσταση στην περιοχή
Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, και θα περιλαμβάνουν συνολικά 100.000 στρατιώτες
Την έναρξη των ετήσιων κοινών τους στρατιωτικών ασκήσεων ανακοίνωσαν σήμερα (22/8) η Νότια Κορέα με τις ΗΠΑ, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Βόρειας Κορέας, η οποία θεωρεί ότι οι εν λόγω ασκήσεις αποτελούν «πρόβα» για μία μελλοντική επίθεση προς το κράτος του Kim Jong - Un.
Συγκεκριμένα, οι ασκήσεις αναμένεται να διαρκέσουν δύο εβδομάδα, και θα περιλαμβάνουν συνολικά 100.000 στρατιώτες, οι 25.000 εκ των οποίων θα είναι από τις ΗΠΑ.
Στόχος των ασκήσεων αποτελεί η προστασία της περιοχής από ένας ενδεχόμενο χτύπημα από πλευράς Βόρειας Κορέας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις ασκήσεις θα υπάρχει και εν μέρει συμμετοχή από χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία.
«Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν δείξουν το παραμικρό σημάδι επίθεσης προς εμάς, θα μετατραπούν σε στάχτη από την πυρηνική επίθεση που θα εξαπολύσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Βόρειας Κορέας, δείχνοντας ότι η Πιονγιάνγκ βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας απέναντι στις ασκήσεις.
Να σημειώσουμε ότι η Βόρεια Κορέα καταδικάζει κάθε χρόνο τις εν λόγω ασκήσεις, κρίνοντας ότι σκοπός τους αποτελεί η εισβολή στη χώρα.
«Θα έχουν να κάνουν με ένα ανελέητο και ολοκληρωτικό χτύπημα εάν προβούν έστω και στην παραμικρή πρόκληση», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης