Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε μόνο ζημιές – Το 2018 εκλογές στην Ιταλία

tags :
Renzi: Στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε μόνο ζημιές – Το 2018 εκλογές στην Ιταλία
Να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις και στην οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας
Την θέση ότι η πολιτική λιτότητας που ακολουθήθηκε στην Ευρώπη προκάλεσε μόνο ζημιές διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi ενόψει της συνάντησης που θα έχει σήμερα με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande.
Σε συνομιλία που είχε σήμερα με δημοσιογράφους ο Renzi υποστήριξε ότι έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον τόσο της Ιταλίας όσο και της Ευρώπης να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις και στην οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης.
Αφού εκτίμησε ότι το ΑΕΠ της Ιταλίας θα καταγράψει φέτος άνοδο της τάξης του τουλάχιστον 1%, ο Renzi τόνισε πως «ο ρόλος της χώρας του είναι να οικοδομεί γέφυρες, έστω και αν τελευταία είναι της μόδας εκείνοι οι οποίοι υψώνουν τείχη».
Όσον αφορά το έτερο μείζον ζήτημα, αυτό του προσφυγικού ο Renzi τόνισε ότι γνωρίζει πως μπορεί να χάσει ψήφους με την πολιτική που ακολουθεί, αλλά σημείωσε πως «όταν βλέπω ένα παιδί που κινδυνεύει να πνιγεί, το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι το παιδί αυτό πρέπει να σωθεί».
Αναφορικά με το δημοψήφισμα (θα διεξαχθεί το φθινόπωρο) για την έγκριση των θεσμικών αλλαγών που σχεδίασε και προώθησε η κυβέρνηση, ο Renzi επανέλαβε ότι ανεξάρτητα του αποτελέσματος, οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2018, όπως είναι προγραμματισμένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης