Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAS: Σε συναγερμό η Γερμανία υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος - Συγκεντρώνει τρόφιμα και νερό

FAS: Σε συναγερμό η Γερμανία υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος - Συγκεντρώνει τρόφιμα και νερό
Είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου που η Γερμανία θα ζητήσει από τους πολίτες να συγκεντρώσουν αποθέματα τροφίμων 
Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Γερμανία μετά τις δύο επιθέσεις ισλαμιστών και την τραγωδία που προκάλεσε ένας ψυχικά ασταθής έφηβος τον περασμένο μήνα.
Έτσι, για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να καλέσει τους πολίτες να συγκεντρώσουν αποθέματα τροφίμων και νερού, για την περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μια επίθεση ή μια καταστροφή.
Σύμφωνα με δημοσίευμά της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, το Βερολίνο ανακοίνωσε πρόσφατα μέτρα στο πλαίσιο των οποίων θα αυξηθούν οι δαπάνες για την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας και θα δημιουργηθεί μια ειδική μονάδα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.
Στα πλαίσια αυτά «ο πληθυσμός καλείται να συγκεντρώσει προμήθειες φαγητού για δέκα ημέρες» γράφει η εφημερίδα, λέγοντας ότι αυτό το μέτρο περιλαμβάνεται στην αντίληψη για την Πολιτική Προστασία.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μια κοινοβουλευτική επιτροπή ήταν εκείνη που ζήτησε να καταρτιστεί η στρατηγική της πολιτικής άμυνας, το 2012.
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι το σχέδιο θα συζητηθεί από το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη και θα παρουσιαστεί από τον υπουργό το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Απέφυγε όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της πρότασης.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι με βάση το σχέδιο οι κάτοικοι θα πρέπει να αποθηκεύουν πόσιμο νερό για πέντε ημέρες.
Στην έκθεση, έκτασης 69 σελίδων, σημειώνεται ότι δεν θεωρείται πιθανή μια επίθεση σε γερμανικό έδαφος.
Ωστόσο, ζητείται προληπτικά από τους πολίτες να προετοιμαστούν αναλόγως «για μια εξέλιξη που θα μπορούσε να απειλήσει την ύπαρξή μας και δεν μπορεί να αποκλειστεί κατηγορηματικά στο μέλλον» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Πρώτη ενημέρωση 18:58 21 Αυγούστου του 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης