Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Διπλή φονική επίθεση στη βόρεια Σομαλία με τουλάχιστον δέκα νεκρούς

Le Monde: Διπλή φονική επίθεση στη βόρεια Σομαλία με τουλάχιστον δέκα νεκρούς
Την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμική οργάνωση Chabab που δρα με αντάρτες και βομβιστές αυτοκτονίας σε αγροτικές περιοχές της Σομαλίας
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από μία διπλή επίθεση αυτοκτονίας στα βόρεια της Σομαλίας, όπως γράφει η Le Monde.
H γαλλική εφημερίδα επικαλείται αστυνομικές πηγές που αναφέρουν ότι το μακελειό έγινε στην ημιαυτόνομη και αποκλεισμένη από την κυβέρνηση περιοχή Puntland στο Galkayo.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το ισλαμικό γκρουπ της Σομαλίας Chabab.
«Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα νεκροί πολίτες και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας» υποστήριξε ένας αστυνομικός, ενώ οι κάτοικοι του Galkayo άκουσαν δύο δυνατές εκρήξεις.
Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Chabab, Abdiasis Abou Moussab, δήλωσε στο Reuters ότι η επίθεση έγινε από δύο καμικάζι που οδηγούσαν ένα αυτοκίνητο με εκρηκτικά.
Αντιμέτωπη με τις ενωμένες αφρικανικές δυνάμεις της Σομαλίας, η οργάνωση Chabab εκδιώχθηκε από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου το 2011.
Από τότε έχασε τα περισσότερα προπύργιά της, αλλά συνεχίζει να ελέγχει αγροτικές ζώνες, όπου εξαπολύει επιθέσεις με αντάρτες και βομβιστές αυτοκτονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης