Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Υπέκυψε στα τραύματά του ο αδερφός του Omran από τη Συρία

Sky News: Υπέκυψε στα τραύματά του ο αδερφός του Omran από τη Συρία
Η φωτογραφία του 5χρονου Omran  έκανε το γύρο του κόσμου και έγινε σύμβολο του αποτρόπαιου εμφυλίου πολέμου στη Συρία
Ο μεγαλύτερος αδερφός ενός αγοριού από τη Συρία, που είχε φωτογραφηθεί μέσα στα αίματα και τις σκόνες, πέθανε, όπως μεταδίδει το Sky News.
Ο Αli Daqneesh 10 ετών, είχε τραυματιστεί στην αεροπορική επίθεση της Τετάρτης (17/8) στο Χαλέπι, μαζί με τα τρία αδέρφια του, τη μητέρα του και τον πατέρα του.
«Ήταν θύμα του βομβαρδισμού που έπληξε και το σπίτι τους» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου στο Χαλέπι.
Η φωτογραφία του 5χρονου αδερφού του Ali, του Omran, έκανε το γύρο του κόσμου και έγινε σύμβολο του αποτρόπαιου εμφυλίου πολέμου στη Συρία.
Το ιατρικό προσωπικό που κατάφερε να σώσει τον Omran, δήλωσε ότι ελπίζει η ιστορία του να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, διότι υπάρχουν χιλιάδες σαν αυτό το παιδί.
Σε συνέντευξή του στο Sky News o άνθρωπος που τράβηξε τα πλάνα με τον 5χρονο Omran, είπε ότι ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά στο Χαλέπι.
«Η αντίδραση των media οφείλεται στο γεγονός ότι έγινε μεγάλη σφαγή στη συγκεκριμένη γειτονιά και υπήρχαν και πολλοί δημοσιογράφοι» ανέφερε ο Ammar Hammami.
Kαι πρόσθεσε ότι «θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι ο Omran δεν είναι το πρώτο παιδί που τραυματίζεται από τις ρώσικες επιδρομές στο Χαλέπι, όπου καθημερινά υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες».
Ανάλογα ήταν και τα σχόλια της νοσοκόμας που περιέθαλψε τον Omran στο νοσοκομείο.
«Δεν είναι μόνο αυτός, υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν σκοτωθεί ή, τραυματιστεί στο Χαλέπι και πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά» υποστήριξε η Mudar.
«Θέλουμε να κάνουμε τις φωνές μας να ακουστούν ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν σχέση με αυτόν τον πόλεμο και είναι ντροπή τα αεροπλάνα – που πιστεύουμε ότι ήταν ρώσικα – να εμπλέκουν με αυτόν τον τραγικό τρόπο τα παιδιά στον πόλεμο» συμπλήρωσε η ίδια.
Το βίντεο δείχνει τον Omran να τρέχει με το χέρι στο πρόσωπό του και μετά να σκουπίζει τα αίματα.
«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα παιδί σαν αυτόν» δήλωσε ο Hammami και εξήγησε ότι «συνήθως όταν ένα παιδί βγαίνει από έναν βομβαρδισμό κλαίει και φωνάζει, αλλά αυτός δεν είπε λέξη».
«Τον πήραμε στο ασθενοφόρο, αλλά δεν μας είπε τίποτα και μετά από ώρα μας ρώτησε μόνο που είναι ο πατέρας και η μητέρα του.
Πάνω από 290 χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 2011 στη Συρία και εκατομμύρια εκτοπίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης