Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων απειλεί με αποχώρηση από τον ΟΗΕ - Προτείνει τον σχηματισμό νέου διεθνούς οργανισμού

Guardian: Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων απειλεί με αποχώρηση από τον ΟΗΕ - Προτείνει τον σχηματισμό νέου διεθνούς οργανισμού
Περίπου 900 ύποπτοι διακινητές ναρκωτικών έχουν σκοτωθεί από τις 9/5/2016
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte στράφηκε ενάντια του ΟΗΕ την Κυριακή 21/8 μετά τις κατηγορίες ότι δεν κάνει κάτι για να σταματήσει τους σκοτωμούς από τον πόλεμο των ναρκωτικών.
Ο Guardian γράφει, μάλιστα, ότι ο Duterte απείλησε ότι οι Φιλιππίνες θα φύγουν από τον ΟΗΕ και θα καλέσει την Κίνα και άλλα κράτη να σχηματίσουν έναν νέο οργανισμό.
Δύο εμπειρογνώμονες σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα τη Μανίλα να σταματήσει τις εκτελέσεις και τους σκοτωμούς που έχουν κλιμακωθεί από τη μέρα που ο Duterte ανήλθε στην εξουσία, υποσχόμενος να καθαρίσει τον τόπο από τα ναρκωτικά.
Περίπου 900 ύποπτοι διακινητές ναρκωτικών έχουν σκοτωθεί από τις 9 Μαϊου 2016, οπότε και κέρδισε τις εκλογές.
 O Duterte αρνήθηκε ότι η κυβέρνησή του είναι υπεύθυνη και το βράδυ της Παρασκευής σε συνέντευξη τύπου στη γενέτειρά του, τη Davao, είπε ότι οι θάνατοι δεν είναι δουλειά της αστυνομίας και κάλεσε τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να κάνουν την έρευνα.
«Θα αποδείξω στον κόσμο ότι είστε πολύ ηλίθιοι ως εμπειρογνώμονες» ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι δεν πρέπει να μετράμε μόνο τον αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, αλλά και πόσες αθώες ζωές χάνονται από τα ναρκωτικά.
Έκανε, μάλιστα, επίθεση εναντίον του ΟΗΕ και των μελών του, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα εκπληρώσω την εντολή μου ανησυχώντας για τα κόκκαλα των εγκληματιών που συσσωρεύονται».
«Δεν θέλω να σας προσβάλλω, αλλά μπορεί να έχουμε αποφασίσει να φύγουμε από τον ΟΗΕ, γιατί δεν το ακούτε αυτό ηλίθιοι;» ήταν τα λόγια του.
Επικρίνοντας τον ΟΗΕ ότι δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την πείνα και την τρομοκρατία και ότι δεν είναι ικανός να δώσει λύση στο Ιράκ και τη Συρία, είπε ότι θα προσκαλέσει την Κίνα και τα αφρικανικά κράτη για να σχηματίσουν έναν νέο οργανισμό.
«Ξέρετε» συνέχισε απευθυνόμενος στον ΟΗΕ, «αν εσείς μπορείτε να πείτε ένα κακό για μένα, εγώ μπορώ να πω 10 κακά για εσάς».
Και υπερθεματίζοντας ανέφερε ότι «είστε άχρηστοι, γιατί αν μπορούσατε να ανταποκριθείτε στην εντολή σας, θα είχατε σταματήσει όλους αυτούς τους πολέμους και τους σκοτωμούς».
Κατέληξε δε, με την επισήμανση ότι ο ΟΗΕ θα έπρεπε να λειτουργήσει σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στέλνοντας κάποιον να μιλήσει μαζί του.
«Δεν κάθεσαι και απλά κάνεις μία δήλωση «σκατά» εναντίον μίας χώρας» είπε, αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης