Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Διχάζει τη γαλλική αριστερά η δήλωση του Ε. Μacron ότι δεν είναι σοσιαλιστής

Le Monde: Διχάζει τη γαλλική αριστερά η δήλωση του Ε. Μacron ότι δεν είναι σοσιαλιστής
Ο σοσιαλιστής βουλευτής Guy Delcourt χαρακτήρισε τον Macron «οπορτουνιστή» και «εισβολέα»
Η επίσκεψη του Emmanuel Macron στο Puy du Fou μετά από πρόσκληση του Philip de Villiers δεν πέρασε απαρατήρητη, γράφει η Le Monde.
Ο υπουργός Οικονομίας χαιρέτησε τη δουλειά του ιδρυτή του Κινήματος για τη Γαλλία και χαρακτήρισε το πάρκο ψυχαγωγίας ως μία μεγάλη επιτυχία, που οδήγησε στη δημιουργία 1.500 άμεσων θέσεων εργασίας και 3.000 έμμεσων.
Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την παρουσία του σε έναν χώρο που δεν είχε βρεθεί ποτέ σοσιαλιστής πολιτικός, ο Emmanuel Macron απάντησε.
«Η εντιμότητά μου με υποχρεώνει να σας πω ότι δεν είμαι σοσιαλιστής, αλλά τι σημασία έχει;
Όταν είμαστε υπουργοί, είμαστε υπουργοί της δημοκρατίας και υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον».
Επίσης, ο υπουργός της κυβέρνησης Valls αν και υπογράμμισε τις διαφορές με τον de Villers, καυτηρίασε και τον σεχταρισμό, αλλά και τις αποστειρωμένες αντιθέσεις που παραλύουν τη Γαλλία.
Τραπεζίτης επενδύσεων και πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας του προέδρου της δημοκρατίας, ο Macron ποτέ δεν έκρυψε ότι δεν συμμορφώθηκε με το σοσιαλιστικό κόμμα.
Τον Απρίλιο του 2016 ίδρυσε, μάλιστα, το δικό του κίνημα, το “En Marche” (Προχωράμε μπροστά).
Αν διατηρήσει την αγωνία σχετικά με την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2017, ο υπουργός θα επιβεβαιώσει τη διαφορετικότητά του.
H πρωτοβουλία του χαιρετίστηκε από το φρέσκο μέρος της αριστεράς, με τον πρόεδρο του κινήματος των Νέων Σοσιαλιστών Benjamin Lucas να γράφει στο Twitter για την «απόλυτη πρόκληση».
Ο σοσιαλιστής βουλευτής Guy Delcourt χαρακτήρισε, ωστόσο, τον Macron «οπορτουνιστή» και «εισβολέα» με σχόλιο του στο Twitter.
Δυσαρέσκεια υπήρξε και στα Ηλύσια Πεδία για τον Macron, καθώς σε ένα άλλο tweet o επικεφαλής του προσωπικού του Francois Hollande, Christophe Pierrel, καταδίκασε την επίσκεψή του σε έναν «ηγέτη της άκρας δεξιάς».
Οι πολιτικοί της δεξιάς από την άλλη δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο αυτόν τον διχασμό στις τάξεις της αριστεράς με τον Thierry Mariani να υποστηρίζει ότι η δήλωση του Macron «σηματοδοτεί το τέλος της βασιλείας τους».
Ακόμα πιο πικρόχολο ήταν το σχόλιο στο Twitter του γερουσιαστή Roger Karouchi που έγραψε:
«Οσμή αλήθειας στην αριστερά: Μacron: Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι σοσιαλιστής.
Hollande: Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι πρόεδρος»;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης