Τελευταία Νέα
Διεθνή

Petry (AfD): Να επιτραπεί στους πολίτες η κατοχή όπλου και οι συσκευές αυτοάμυνας

Petry (AfD): Να επιτραπεί στους πολίτες η κατοχή όπλου και οι συσκευές αυτοάμυνας
Τι υποστήριξε η επικεφαλής του λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Frauke Petry
Πρέπει να επιτραπεί στους πολίτες να έχουν στην κατοχή τους όπλα και συσκευές αυτοάμυνας, όπως υποστήριξε η επικεφαλής του λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Frauke Petry, μετά τις δύο ισλαμιστικές επιθέσεις και τα πυρά από έναν ψυχικά ανισόρροπο έφηβο τον περασμένο μήνα.
Στη Γερμανία αυξάνεται η υποστήριξη προς το AfD που τάσσεται κατά των μεταναστών και ήδη το κόμμα έχει έδρες σε οκτώ από τις 16 συνελεύσεις των γερμανικών κρατιδίων, ενώ αναμένεται ότι θα αυξήσει τη δύναμη του στις ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο και το Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Frauke Petry στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke σε συνέντευξή της, «πολλοί είναι αυτοί που αισθάνονται όλο και περισσότερο ανασφαλείς.
Καθε νομοταγής πολίτης θα πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του, την οικογένειά του και τους φίλους του».
Όπως είπε, «όλοι ξέρουμε πόσο πολύ χρόνο χρειάζεται μέχρι να φθάσει η αστυνομία επιτόπου, ιδιαίτερα σε αραιοκατοικημένες περιοχές».
Σημειώνεται ότι η ίδια νωρίτερα φέτος ζήτησε να επιτραπεί στη γερμανική αστυνομία να χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα εναντίον των παράτυπων μεταναστών.
Μάλιστα, απέρριψε εκκλήσεις να καταστούν αυστηρότεροι οι νόμοι για τα όπλα, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έθιγε αξιοσέβαστους πολίτες και όχι αυτούς που αποκτούν όπλα μέσω του αποκαλούμενου "dark net", στο οποίο έχουν πρόσβαση μέσω ειδικών προγραμμάτων περιήγησης (browsers).
Ακόμη, επέκρινε "καταστροφικές περικοπές" στην αστυνομία, ενώ υποστήριξε πως το κράτος έχει χάσει το μονοπώλιό του στη χρήση βίας.
Πάντως, η Γερμανία έχει από αυστηρότερους κανονισμούς για τον έλεγχο των όπλων στην Ευρώπη και μάλιστα, οι κάτοχοι πυροβόλων όπλων πρέπει να έχουν άδεια οπλοκατοχής για την απόκτηση της οποίας πρέπει κανείς να είναι άνω των 18 ετών και να αποδείξει ότι έχει λόγο που χρειάζεται όπλο.
Στο μεταξύ, αύξηση κατά 49% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 φθάνοντας τις 402.301, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές στατιστικές, σημείωσε ο αριθμός των Γερμανών που έκαναν αίτηση για την αποκαλούμενη "άδεια μικρών πυροβόλων όπλων", η οποία απαιτείται για να έχει κανείς στην κατοχή του πιστόλι με άσφαιρα ή σπρέι πιπεριού.
Οι άδειες για πυροβόλα όπλα μειώθηκαν σε 1,894 εκατ. στο τέλος Ιουνίου έναντι 1,898 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης