Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Volkswagen διακόπτει την παραγωγή του Golf - H νομική διαμάχη με δυο προμηθευτές

tags :
Η Volkswagen διακόπτει την παραγωγή του Golf - H νομική διαμάχη με δυο προμηθευτές
Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt δηλώνει ότι η διαφωνία δεν είναι καινούργια
Για την Volkswagen η διακοπή της παραγωγής του Golf, του πιο δημοφιλούς μοντέλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο.
Από σήμερα (20/8/2016) και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο η κεντρική μονάδα παραγωγής της εταιρίας στο Βόλφκσμπουργκ διακόπτει, αναγκαστικά, την παραγωγή.
Ο λόγος είναι η νομική διαμάχη με δύο προμηθευτές από την Σαξονία την ES Automobilguss και την Car Trim που παράγουν για την Volkswagen εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης και καθίσματα.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η απουσία των εξαρτημάτων σημαίνει ότι περίπου 20.000 εργαζόμενοι σε συνολικά τέσσερεις μονάδες παραγωγής βρίσκονται αντιμέτωποι με μειωμένο ωράριο.
Αντιδρώντας η Volkswagen προσέφυγε στην δικαιοσύνη ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα με σκοπό την συνέχιση της παραγωγής μιας και η παρούσα κατάσταση ζημιώνει την αυτοκινητοβιομηχανία οικονομικά και ταυτόχρονα πλήττει το κύρος της, το οποίο έχει ήδη πληγεί στο πρόσφατα παρελθόν με το σκάνδαλο παραποίησης των τιμών ρύπων, το λεγόμενο Dieselgate.

Handelsblatt: Η διαφωνία δεν είναι καινούργια

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt η διαφωνία μεταξύ Volkswagen και των δύο προμηθευτών δεν είναι καινούργια.
Οι εταιρείες από την Σαξονία κατηγορούν την αυτοκινητοβιομηχανία ότι επικαλέστηκε μαζικά ελαττώματα στα προϊόντα τους για να πετύχει χαμηλότερες τιμές.
Προφανώς για αυτό το λόγο οξύνθηκε η κόντρα Volkswagen και προμηθευτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης