Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Η ΜΙΤ ζητά την υποστήριξη της γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην έρευνα κατά των υποστηρικτών του Gulen

Spiegel: Η ΜΙΤ ζητά την υποστήριξη της γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην έρευνα κατά των υποστηρικτών του Gulen
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η ΜΙΤ ισχυρίζεται ότι πολλοί υποστηρικτές του Gulen έχουν διαφύγει στο εξωτερικό
Σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο έχει στη διάθεσή του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία (MIT) ζήτησε από όλους τους αρμόδιους γερμανικούς φορείς και από την Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΒΝD) να συμβάλλουν στην έρευνα κατά των υποστηρικτών του Gulen στη Γερμανία και να τους απελάσουν στην Τουρκία.
Σύμφωνα με την ΜΙΤ, πολλοί υποστηρικτές του Gulen διέφυγαν στο εξωτερικό.
Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan προσπαθεί τώρα να κερδίσει τη Γερμανία στη σκληρή τακτική του κατά της κοινότητας Γκιουλέν, όπως αναφέρει το Spiegel σε άρθρο που θα δημοσιευτεί στην έντυπη έκδοσή του.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει έρευνα για σαράντα άτομα και έχει κάνει αίτηση να απελαθούν στην Τουρκία τρία άτομα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Ο απεσταλμένος της τουρκικής κυβέρνησης στην πρεσβεία του Βερολίνου, Ουφούκ Γκεζέρ, έχει επανειλημμένα κάνει κρούση για τον Γκιουλέν στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Επίσης, Τούρκοι διπλωμάτες έχουν απευθυνθεί σε έντεκα τοπικές κυβερνήσεις ομοσπονδιακών κρατιδίων για να ζητήσουν κοινή αντιμετώπιση.
Εν τούτοις, όλες απέρριψαν το τουρκικό αίτημα να τεθεί υπό παρακολούθηση η κοινότητα Gulen απο την γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης