Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάμεικτα πρόσημα στο πετρέλαιο με ρευστοποιήσεις λόγω μεγάλης πρόσφατης ανόδου - Στα 50,72 δολ. το Brent

Ανάμεικτα πρόσημα στο πετρέλαιο με ρευστοποιήσεις λόγω μεγάλης πρόσφατης ανόδου - Στα 50,72 δολ. το Brent
Το Brent έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 8,09%, ενώ το WTI κατέγραψε άνοδο 8,83%
Ανάμεικτες τάσεις κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, με το Brent να υποχωρεί κατά 0,33% και το αμερικανικό WTI να καταγράφει την υψηλότερη τιμή των τελευταίων επτά εβδομάδων λόγω συνεχιζόμενης αντισταθμιστικής κερδοσκοπίας έναντι του Brent.
Η κεφαλαιοποίηση κερδών ήταν αυτό που χαρακτήρισε περισσότερο από κάθε τι άλλο τη σημερινή εικόνα στη διεθνή αγορά του «μαύρου χρυσού», μετά την ταχεία άνοδο κατά σχεδόν 10 δολάρια ανά βαρέλι - περίπου κατά 25% - τις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω διαφαινόμενης διάθεσης για επικείμενο «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής του διεθνούς καρτέλ OPEC σε συνεργασία με κάποιες τρίτες χώρες.
Πολλοί είναι οι αναλυτές που σχολιάζουν, ότι η άνοδος αυτή είναι «εύθραυστη» και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται από τα τρέχοντα θεμελιώδη μεγέθη της προσφοράς και της ζήτησης πετρελαίου.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Baker Hughes - εταιρεία παροχής υπηρεσιών προς τον πετρελαϊκό κλάδο - ο συνολικός αριθμός των υπεράκτιων πλατφορμών εξόρυξης στις ΗΠΑ αυξήθηκε για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2016 πάνω από τις 400 και συγκεκριμένα σε 406, έναντι 674 την ίδια στιγμή πέρυσι.
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Οκτωβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου υποχώρησε κατά 0,33% ή κατά 17 σεντς, για να περιοριστεί στα 50,72 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 50,32 και 51,22 δολαρίων.
Η τιμή του future Σεπτεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX κατέγραψε άνοδο 0,39% ή 19 σεντς, για να ενισχυθεί στα 48,41 δολάρια ανά βαρέλι, μετά από ενδοσυνεδριακή διακύμανση μεταξύ 47,93 και 48,75 δολαρίων.
Το Brent έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 8,09%, ενώ το WTI κατέγραψε άνοδο 8,83%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης