Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκκενώνουν τις περιοχές τους στη βόρεια Συρία οι Κούρδοι, μετά τους βομβαρδισμούς από τον Assad

Εκκενώνουν τις περιοχές τους στη βόρεια Συρία οι Κούρδοι, μετά τους βομβαρδισμούς από τον Assad
Aπό τις ένοπλες συγκρούσεις και τους βομαβρδισμούς έχουν σκοτωθεί και δεκάδες πολίτες
Στην εκκένωση μεγάλων εκτάσεων που βρίσκονταν υπό την κατοχή τους στη βόρεια Συρία προχωρούν οι Κούρδοι το τελευταίο 48ωρο, μετά την μη προβλεπόμενη σύγκρουση που έχει προκύψει με τις δυνάμεις της κυβέρνηση του Bashar al-Assad.
Όπως αναφέρει το Reuters που παρακολουθεί πολύ στενά τα γεγονότα στην εμπόλεμη ζώνη, από τις ένοπλες συγκρούσεις και τους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί και δεκάδες πολίτες.
Υπενθυμίζεται πως χθες οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν για πρώτη φορά περιοχές που ελέγχονται από Κούρδους…
Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χθες το πρωί οι δυνάμεις του Bashar al-Assad βομβάρδισαν διάφορα σημεία της πόλης Χασάκα, τα δύο τρίτα της οποίας ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις Ασάις ("ασφαλείας") και το υπόλοιπο από το καθεστώς.
Μάλιστα, μερικές ώρες αργότερα, το βράδυ, οι συριακές δυνάμεις έπληξαν και πάλι κουρδικές περιοχές.
Κυβερνητική πηγή στην περιοχή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι «αεροπορικοί βομβαρδισμοί είναι ένα μήνυμα στους Κούρδους για να σταματήσουν να προβάλουν διεκδικήσεις που πλήττουν την εθνική κυριαρχία της Συρίας»...
Μέχρι πρότινος οι Κούρδοι ήλεγχαν μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας, έχοντας μάλιστα ιδρύσει Ομοσπονδία τριών κρατιδίων, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί βέβαια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα υπόλοιπα κράτη.
Τα παραπάνω δημιούργησαν την οργή της Ουάσινγκτον, η οποία σήμερα έστειλε μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία, δίνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα στον Assad.
Οι Κούρδοι που βρίσκονται στη βόρεια Συρία βρίσκονται υπό πολύ στενή συνεργασία με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, πολεμώντας από κοινού τους τζιχαντιστές.
Προς το παρόν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει αναμειχθεί στον εμφύλιο της Συρίας, ωστόσο αν γίνει κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα πάρουν το μέρος του Σύρου Προέδρου…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης