Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία από τις ΗΠΑ – Οργή για το βομβαρδισμό των Κούρδων από τον Assad

Μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία από τις ΗΠΑ – Οργή για το βομβαρδισμό των Κούρδων από τον Assad
Χθες οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν για πρώτη φορά περιοχές που ελέγχονται Κούρδους
Μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή της Συρίας στέλνουν σήμερα 19/8 οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την οργή του Πενταγώνου για το χθεσινό βομβαρδισμό των Κούρδων από τις δυνάμεις του Bashar Al-Assad.
Οι Κούρδοι που βρίσκονται στη βόρεια Συρία βρίσκονται υπό πολύ στενή συνεργασία με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, πολεμώντας από κοινού τους τζιχαντιστές.
Προς το παρόν η Ουάσινγκτον δεν έχει αναμειχθεί στον εμφύλιο της Συρίας, ωστόσο αν γίνει κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος του Σύρου Προέδρου…

Ιδού και το σχετικό tweet:



Υπενθυμίζεται πως χθες οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν για πρώτη φορά περιοχές που ελέγχονται από Κούρδους…
Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χθες το πρωί οι δυνάμεις του Bashar al-Assad βομβάρδισαν διάφορα σημεία της πόλης Χασάκα, τα δύο τρίτα της οποίας ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις Ασάις ("ασφαλείας") και το υπόλοιπο από το καθεστώς.
Μάλιστα, μερικές ώρες αργότερα, το βράδυ, οι συριακές δυνάμεις έπληξαν και πάλι κουρδικές περιοχές.
Κυβερνητική πηγή στην περιοχή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι «αεροπορικοί βομβαρδισμοί είναι ένα μήνυμα στους Κούρδους για να σταματήσουν να προβάλουν διεκδικήσεις που πλήττουν την εθνική κυριαρχία της Συρίας»...
Μέχρι πρότινος οι Κούρδοι ήλεγχαν μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας, έχοντας μάλιστα ιδρύσει Ομοσπονδία τριών κρατιδίων, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί βέβαια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα υπόλοιπα κράτη.
Οι Κούρδοι μάχονται εναντίον ορισμένων ομάδων ανταρτών και, φυσικά, των τζιχαντιστών, χωρίς να αναμειγνύονται στην εμφύλια διαμάχη.
Ο συριακός εμφύλιος έχει στοιχήσει τη ζωή σε περίπου 300.000 άτομα από το 2011 που ξέσπασε, ενώ έχει αναγκάσει πάνω από 7 εκατομμύρια πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα…

www.bankingnews.gr







Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης