Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω απωλειών στις τραπεζών - Υποχώρηση -0,81% του Eurostoxx 600

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω απωλειών στις τραπεζών - Υποχώρηση -0,81% του Eurostoxx 600
Την ισχυρότερη πτώση μεταξύ των κύριων δεικτών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB (-2,18%)
Πτώση κατέγραψαν οι κύριοι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, μετά την υποχώρηση του τραπεζικού κλάδου και των μετοχών του εξορυκτικού κλάδου.
Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον τόσο τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά πετρελαίου και τη μεταβλητότητα που προκαλούν στις τιμές του - οι οποίες επηρεάζουν μια σειρά από άλλους κλάδους - όσο και τις δηλώσεις αξιωματούχων της Federal Reserve αναφορικά με τον πιθανό χρονισμό της επόμενης αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων της.
Την ισχυρότερη πτώση μεταξύ των κύριων δεικτών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB, που έχασε το 2,18% της αξίας του λόγω μεγάλης υποχώρησης του τραπεζικού κλάδου, μεταξύ άλλων λόγω της εν εξελίξει εισαγγελικής έρευνας κατά νυν και πρώην στελεχών της πολύπαθης Monte dei Paschi di Siena.
Ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 κατέγραψε πτώση 1,16%, με τον βρετανικό FTSE 100 να καταγράφει υποχώρηση 0,15%.
Ο δείκτης DAX του γερμανικού χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης κατέγραψε απώλειες 0,55%, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 παρουσίασε ακόμα μεγαλύτερη πτώση 0,82%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης