Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Η Fed έπρεπε ήδη να έχει αυξήσει τα επιτόκια - «Έχει ξεμείνει από δικαιολογίες»

JP Morgan: Η Fed έπρεπε ήδη να έχει αυξήσει τα επιτόκια - «Έχει ξεμείνει από δικαιολογίες»
«Αν η Fed δεν δράσει, τότε ο πληθωρισμός θα αυξηθεί ραγδαία και θα προχωρήσει αναγκαστικά σε μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων από ότι προβλεπόταν»
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve) έχει ξεμείνει από δικαιολογίες σε ό,τι αφορά την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων, αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan Asset Management, Michael Bell.
Ο κ.Bell, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, τόνισε πως η σύσφιξη της ανυσματικής πολιτικής έπρεπε ήδη να έχει γίνει, καθώς όσο περνά ο καιρός και μένει άπραγη η Fed «κινδυνεύουν οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων».
«Αν η Fed δεν δράσει, τότε ο πληθωρισμός θα αυξηθεί ραγδαία και θα προχωρήσει αναγκαστικά σε μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων από ότι προβλεπόταν.
Αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα (για την αμερικανική οικονομία)», συμπληρώνει.
Επίσης, ο αναλυτής «βλέπει» ως ποιο πιθανό μήνα για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2016, τονίζοντας πως άλλες δύο παρόμοιες κινήσεις θα ακολουθήσουν το επόμενο έτος.
Εμείς να θυμίσουμε πως η Τράπεζα είχε προγραμματίσει τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο τρέχον έτος, ωστόσο οι κίνδυνοι σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αδύναμος πληθωρισμός και οι (στις αρχές του έτους) απογοητευτικές επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας την ανάγκασαν να αναβάλει τα σχέδια της…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης