Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Θα διεξάγουμε έρευνες σε όσα ιδρύματα σχετίζονται με την οργάνωση Gulen

Ουγγαρία: Θα διεξάγουμε έρευνες σε όσα ιδρύματα σχετίζονται με την οργάνωση Gulen
Η σχετική λίστα περιλαμβάνει δύο σχολεία, μία ένωση επιχειρήσεων, καθώς και ένα πολιτιστικό κέντρο
Την έναρξη εκτεταμένων ερευνών, σε όσα ιδρύματα της χώρας σχετίζονται με την οργάνωση του κληρικού Fethullah Gulen, ανακοίνωσε σήμερα (19/8) ο Ούγγρος υπουργός Janos Lazar, τονίζοντας ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί εντολή του πρωθυπουργού της χώρας, Viktor Orban.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Lazar, «το ζήτημα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας, όπου ο πρωθυπουργός διέταξε τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών να διεξάγουν την έρευνα από κοινού», τονίζοντας παράλληλα ότι οι τουρκές αρχές θα ενημερωθούν αργότερα επί του ζητήματος.
Να σημειώσουμε ότι στην Ουγγαρία υπάρχουν δύο σχολεία, μία ένωση επιχειρήσεων, καθώς και ένα πολιτιστικό κέντρο που σχετίζονται με το κίνημα Gulen.
Παράλληλα, ο Ούγγρος υπουργός τόνισε πόσο σημαντικό είναι να επικρατήσει η σταθερότητα στην Τουρκία, διαμηνύοντας παράλληλα τη στήριξή του απέναντι στην Άγκυρα και τη στάση που έχει διατηρήσει απέναντι στο αποτυχημένο πραξικόπημα.
Να σημειώσουμε ότι η Ουγγαρία είχε καταδικάσει απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, τονίζοντας ότι λαμβάνοντας υπόψη τις μεθόδους και τα θύματα που είχε, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως τρομοκρατική επίθεση.
Πλέον, η Τουρκία φαίνεται ότι αρχίζει σταδιακά να αποκτάει συμμάχους και εντός Ευρώπης, αναφορικά με τις εκκαθαρίσεις στον απόηχο του πραξικοπήματος, καθώς μέχρι τώρα οι κύριοι σύμμαχοι της άνηκαν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης