Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Τα ψέματα που είπε ο Donald Trump αυτή την εβδομάδα

Guardian: Τα ψέματα που είπε ο Donald Trump αυτή την εβδομάδα
Το 2007, ο ίδιος ο Trump είχε ζητήσει την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ 
Τα… ψέματα που είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, μόνο αυτή την εβδομάδα, αναλύει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερία Guardian….

«Ήμουν αντίθετος με τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ»

Σε ομιλία του στο Οχάιο υποστήριξε πως ήταν από την πρώτη στιγμή αντίθετος στον πόλεμο του Ιράκ, ωστόσο μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Ιανουάριο του 2003 και επικαλείται η Guardian τον «προδίδει», καθώς δεν φαίνεται και τόσο… εναντίον της παρέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Επίσης, και σε άλλες συνεντεύξεις του, εκθείαζε τον George Bush, προθέτοντας πως η αποστολή στο Ιράκ αποτελεί «επιτυχία» για τον αμερικανικό στρατό.

«Η αποχώρηση των στρατευμάτων από το Ιράκ είναι καταστροφικό λάθος»

Η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ μετά από κινήσεις των Barack Obama και Hillary Clinton (εξαιτίας της οποίας «δημιουργήθηκε το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με τον Trump») αποτελεί «καταστροφικό λάθος», υποστήριξε Ρεπουμπλικάνος.
Ωστόσο, πίσω στο 2007 και συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου, ο ίδιος είχε ζητήσει την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την χώρα της Μέσης Ανατολής.

«Ο Obama και η Clinton δεν έπρεπε ποτέ να είχαν παρέμβει στη Λιβύη»

Μετά την παραπάνω δήλωση, η Guardian θυμάται πως τον Φεβρουάριο του 2011 ο Trump προέτρεπε, μέσω του blog του, μία «άμεση» παρέμβαση στη Λιβύη…
«Πρέπει να σταματήσουμε τον τύπο (τον δικτάτορα Muammar Gaddafi», τόνιζε.

Για την τραγωδία San Bernardino

Ο Ρεπουμπλικάνος κατηγορούσε επί μακρόν το ότι η σύζυγος του μακελάρη στο San Bernardino δεν είχε καταγγείλει την ύποπτη συμπεριφορά του και της τάσης υποστήριξης στη τζιχάντ.
Ωστόσο, οι κατηγορίες του Trump είναι αβάσιμες, αν λάβει κανείς υπόψη τις μαρτυρίες των γειτόνων του ζευγαριού.
Επίσης, το ίδιο το FBI είχε δηλώσει πως δεν είχε βρει ύποπτα μηνύματα ανάμεσα στο ζευγάρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης